Mostantól mesterszakács vezeti a Központ Bisztró konyháját

A nívós, izgalmas fogásairól ismert és kedvelt étterem konyhai stábjában személyi változás nem történt, ellenben a Központ Bisztró és a Calavera fiatal konyhafőnöke, Petrovszki Norbert az idei év folyamán sikeres vizsgát tett, mesterszakáccsá avanzsált.

A hosszú felkészülési időszakot, az elméleti és gyakorlati oktatást főként azért választotta, hogy a két étterem konyhájában idővel megkezdhesse a következő generáció felkészítését, olyan tanulni vágyó fiatalokat vegyen maga mellé, akik érzik a szakmában rejlő szépségeket, de szükségük van megfelelő tanárra, támogatásra ahhoz, hogy valóban jó szakemberekké váljanak.
 
 
Norbert fontosnak tartja, hogy a jelenlegi trendek, a kedvelt alapanyagok ismerete mellett a tanulók, a jövő szakácsai tisztában legyenek a magyar konyha sajátosságaival, ismerjék az alapokat, merjenek rá építeni, tudjanak belőle táplálkozni.
 
 
Norbert is ebben a szellemben vezeti a Központ Bisztró konyháját, ételeiben ötvözi a modern gasztronómia előnyeit a klasszikus fogások erényeivel. Nyári menüsorában számtalan izgalmas étellel találkozni, a könnyed, kánikulai délutánokra tökéletes lazac steak mellé zöldborsó textúrákat álmodott, hideg marha consommé-t készített, amit a vendégek által megszeretett udon tészta és marha carpaccio gazdagít. A nyári választékban a gyümölcsök is nagy szerephez jutnak, egész nyáron idénygyümölcsből készül a tartalmas, hűs gyümölcsleves, a desszertek között pedig megtalálható a könnyed, roppanós tésztarétegek között pihenő gyümölcskrém, azaz az epres millefeuille, aminek ízét érlelt sajttal mélyíti el.
 
 
A Központ Bisztróról
Az étterem 2014 decemberében nyitott Újpest szívében, a főtéren. A helyiek hamar megszerették a Központ Bisztrót, felismerték, hogy az étterem a nap bármely szakában ki tudja elégíteni az igényeiket, hiszen a Központ Bisztróba bármikor betérhetnek, legyen szó kávéról, egy tartalmas, napindító reggeliről, egy jó ebédről vagy akár egy családi, baráti vacsoráról. A gondosan összeválogatott étlapnak köszönhetően mindenki találhat számára megfelelő fogásokat.
Központ Bisztró
1042 Budapest, Szent István tér 1.
www.kozpontbisztro.hu
 Kommentek