Megnyitott a Sessions étterem, a Hard Rock Hotels új budapesti gyöngyszeme

Megérkezett a közeljövőben nyíló Hard Rock Hotel Budapest első büszkesége: különleges európai és friss magyar fogások izgalmas kombinációival nyitott meg a Sessions. A szállodalánc zenétől fűtött hangulatával, egyedi dizájn megoldásokkal és nemzetközileg is híres séf-párossal debütált a Nagymező utca legújabb étterme.

Budapest szívében, csupán néhány sarokra az Andrássy úttól nyitott meg a Sessions. A 82 vendég befogadására alkalmas étterem laza és barátságos hangulata többek között a leghíresebb európai butikhotelek tervezője, a spanyol Lazaro Rosa-Violán dizájnstudió egyedi tervezésének is köszönhető. Az elegáns, de könnyed belső tér mellett, a Hard Rock hotelek sztenderdjeinek megfelelően, szakértők által kiválasztott zenelisták, DJ szettek és élőzenei műsorok segítenek majd kikapcsolódni a vacsorázni vágyóknak. 
 


Nagy örömünkre szolgál bemutatni a Hard Rock Hotel Budapest különleges éttermét. A Sessions teljesen beleillik a belváros hangulatába, egyedi menüjével, meghatározó koktélkülönlegességeivel és élőzenés produkciókkal illeszkedik a budapestiek igényeihez” – mondta el Tóth-Harsányi Kornél, a Hard Rock Hotel Budapest szállodaigazgatója. 
 


A legújabb nemzetközi gasztronómiai irányzatok szellemében és minőségi hazai hozzávalók felhasználásával tervezte meg a Sessions ételkínálatát Lipták Tamás executive séf és Sziszik István sous séf. A páros közös szakmai múltja 15 évre tekint vissza, Michelin-csillagos és díjnyertes éttermekben sajátították el a szakmát, dolgoztak Dániában és az Egyesült Királyságban is. A Sessions híres magyar személyiségek előtt tisztelgő koktéljai a díjnyertes mixológus nagyágyú, George Valdez ötletei nyomán készülnek, aki a Dominikai Köztársaságból érkezett. 
 Az egyik fontos célunk, hogy koktéljaink tükrözzék a magyar ízeket, így több helyi hozzávalót is felhasználunk. Nemcsak pálinkát és borokat, de a levendula és a paprika is megtalálható többek között az italokban” – árulta el a mixológus. A koktélok mellett több mint 90 hazai és nemzetközi borfajtát tartalmazó kínálat várja a vendégeket. 
 
Az étterem és a hozzá tartozó szabadtéri passzázs a Hard Rock Hotelek SAFE + SOUND higiéniai protokolljának betartásával nyitott meg. Az intézkedések bevezetésében az iparág nemzetközi szakemberei, valamint számos egészségügyi szervezet munkatársa segített. A higiéniai előírás szigorú takarítási és fertőtlenítési szabályokat ír elő, hogy megfeleljenek a vendégek és az étterem dolgozóinak biztonságának. 
 


Cím: 1065 Budapest, Nagymező u. 38.
Nyitvatartás: 
Hétfőtől csütörtökig és vasárnap: 18:00-24:00 
Pénteken és szombaton: 18:00-02:00 
Weboldal: https://www.hardrockhotels.com/budapest/ 
 
Fotó: Csákvári Péter
 
A Hard Rock Hotel Budapestről
 
A budapesti Nagymező utcában nyitja meg kapuit hamarosan az első közép-európai Hard Rock Hotel. A 136 szobát és lakosztályt számláló, belül is szemkápráztató szálloda igazi szupersztárokhoz illő szórakozási lehetőségeket kínál majd látogatóinak, akik a márka több, világszinten is meghatározó szolgáltatásával találkozhatnak. Elérhető lesz az ikonikus Rock Shop®, a The Sound of Your Stay® zenei szolgáltatáscsomag vagy a Rock Om® szobai jógaprogram. A szállóvendégek a szobákban is étkezhetnek vagy igénybe vehetik a hotel földszintjén nyíló Sessions éttermet is, amelynek bárjában kávé- és koktélkülönlegességek, könnyű harapnivalók várják a vendégeket. A hotel összesen több, mint 306 négyzetméternyi tárgyaló- és rendezvényterületet nyújt, köztük a legfelső emeletén kialakított, akár 120 fő befogadására képes többfunkciós tetőtér és rendezvényhelyszínt, a Roxy-t, mely készen áll, hogy az igazán különleges események színhelyéül szolgáljon, lélegzetelállító budapesti panorámával.
 
A Hard Rock®-ról:
 
A Hard Rock International (HRI) a világ egyik legismertebb vállalata, portfoliója 76 országban 262 helyszínen, saját tulajdonú/licenszelt vagy általa üzemeltetett szállodát, kaszinót, Rock Shops® üzletet és kávézót foglal magába. A Hard Rock rendelkezik a világ egyik legértékesebb, mára már több mint 83 000 darabot számláló zenei emléktárgy-gyűjteményével. A vállalat különböző helyszínein kiállított darabok első tagja Eric Clapton gitárja volt. 2018-ban a Hard Rock International nyerte el az amerikai Forbes magazin „Legjobb női munkahely” és az „Év helyi üzemeltetője” címeit a Global Gaming Awards díjátadóján. 2019-ben a Forbes magazin a Hard Rock Internationalt Amerika egyik legjobb nagyvállalati munkaadójának és a legjobb női munkahelyének nevezte meg, valamint a vállalat végzett az első helyen a J.D. Power által 2019-ben, felsőkategóriás szállodaláncok között végzett észak-amerikai szállóvendég-elégedettségi tanulmányban. A Hard Rock desztinációk a legnagyobb nemzetközi csomópontok nagyvárosaiban találhatók, beleértve a vállalat két legsikeresebb ingatlanát Floridában, és a világ első gitár alakú szállodáját (Guitar Hotel®) Dél-Floridában, amely egyben a cég központjának ad otthont. A márka tulajdonosa a HRI anyavállalata, a floridai Seminole törzs. További információk a Hard Rock Hotel International vállalatáról a www.hardrock.com és a shop.hardrock.com oldalon találhatók.

Kommentek