Megnyílt az első magyar DIY-étterem, a Budapest Makery

Beültök, főztök, esztek! Hétvégén nyílt meg a Budapest Bakering kiskocsis street food startup csapatának új projektje, a Budapest Makery. A hely egyedülálló különlegessége, hogy a vendégek saját maguk készíthetik el az ételeket.


A Budapest Makery nem egy főzőiskola, nem abban segít, hogy a vendégek megtanuljanak főzni. Egy olyan étterem, ahol többet kapnak a vendégek annál, mint, hogy bemennek, rendelnek és esznek.  Elbabrálhatnak az izgalmas, kreatív és hétről-hétre megújuló receptekkel, szobrászkodhatnak az alapanyagokkal. Természetesen egyszerű ételek elkészítésével kísérletezhetnek a betérők, amiket 20 perc-, maximum fél órán belül el lehet készíteni. Az étlapon olyan ételek találhatók, amiknek alapanyagai a következők, a teljesség igénye nélkül, cékla, bébispenót, sütőtök vagy gyömbér, készíthetünk smoothie-kat, hamburgert és nem utolsósorban a mentás zöldborsófőzeléket vagy mogyorókrémes sült mályvacukort is. A Makery-be betérők a belváros közepén így bármikor ehetnek valamit, amiről pontosan tudhatják, hogy mit tartalmaz. Mindezt trendi környezetben, kényelmesen, a bevásárlás és mosogatás nyűge nélkül.A folyamat a következő. Mint minden rendes, jóravaló étteremben itt is van étlap. A vendég erről választ, de innentől kezdve minden más. Megkapja a kiválasztott étel elkészítéséhez szükséges alapanyagokat. A személyzet nem hagyja magára az éhes vendégeket, akik egy tabletet kapnak a kezükbe, hogy azon egy videó segítségével követhessék az áhított étel elkészítésének folyamatát. A főzést vigyázó szemek kísérik, a séf segít bármilyen elakadás esetén. Az étterem a legmodernebb konyhai technológiával felszerelt: Electrolux sütők és asztalokba épített indukciós lapok segítenek az ételek elkészítésében. Így a vendégek azon túl, hogy éttermi áron az étel mellé megkapják a főzés élményét, még egy aktív közösségi eseményt is kapnak. Az étlap eklektikus és liberális, nemcsak híres szakácsok és gasztro-bloggerek ételei, de a vendégek receptjei is megtalálhatóak rajta.


A Makery alapítói tudják, hogy minden házibuli egyszer csak a konyha melegénél, a tűzhely körül bontakozik ki. De persze főzni sem kötelező, a Makeryben, a Dob utcában, egy finom pohár bor társaságában is lehet nézegetni a főzőcskézőket, és még az is megtörténhet, hogy  a kíváncsi vendég egy gőzölgő fusilli fölött ismer meg új barátokat.


A Makery facebook oldala: https://www.facebook.com/BudapestMakery/?fref=ts

Kommentek