Már kapható az új vegetáriánus hot dog az IKEA áruházakban

Az IKEA mindenkit arra szeretne inspirálni, hogy egészségesebb és fenntarthatóbb életet éljen. A vegetáriánus hot dog bevezetése hozzájárul az IKEA FOOD célkitűzéséhez: még több megfizethető, növényi alapú étel kerüljön a választékba. 

Az IKEA víziójával összhangban – miszerint szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára – az áruházak bisztrói bevezetik az ízletes, megfizethető és fenntartható módon készített vegetáriánus hot dogot. A végleges receptet a lakberendezési vállalat a beszállítókkal szoros együttműködésben dolgozta ki, amit majd két éves kóstolás és tesztelés előzött meg. Az összetevők között megtalálható a kelkáposzta, a vörös lencse, a sárgarépa és a gyömbér. Az új hot dog CO2 kibocsátása hetede klasszikus elődének, melyből a tavalyi évben a magyar áruházakban több mint 2 millió fogyott.
  
 „Számos kihívással kell szembenéznünk az élelmiszeriparban, közülük az egyik a fenntarthatóság kérdése. Hisszük, hogy felelősséggel jár és lehetőség is egyben, hogy az IKEA egy világméretű vállalat, ezért olyan élelmiszereket szeretnénk kínálni, melyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb és egészségesebb jövőhöz. Természetesen értelmetlen lenne fenntarthatóbb étel alternatívát kínálni, ha az nem lenne jóízű. Éppen ezért vagyunk különösen büszkék az új vegetáriánus hot dogunkra, amit a magyar vásárlók is kipróbáltak és pozitívan értékelték, a bevezetés napján közel 300 darabot fogyasztottak” – mondta Kovács Attila, az IKEA FOOD kereskedelmi aktivitásért felelős regionális vezetője.
 


Az ikonikus hot dog hosszú múltra tekint vissza az IKEA-nál. A 80-as években Ingvar Kamprad 5 svéd koronában határozta meg az IKEA hot dog árát – ami az akkori svéd versenytársak árainak a fele volt. Napjainkban, az évi 100 millió eladott hot dog révén az IKEA az egyik legnagyobb hot dog értékesítő a világon.  
 
A vegetáriánus hot dog Európában augusztustól kapható az IKEA áruházakban, az Egyesült Államokban szeptembertől, míg a többi IKEA áruházban 2019-től lesz választékban. 

Kommentek