Levendulás kacsamell és királyrák görögdinnye lepel alatt a Société nyári étlapján

Királyrák görögdinnye lepel alatt thai bazsalikommal, levendulás kacsamell édesköménykrémmel, pisztáciás piskóta málnával és sör fagyival, kísérő italként pedig citromfüves, ecetes üdítő vagy uborkás, görögdinnyés Aperol-koktél. Többek között ilyen különlegességek is kerültek a Société Bistro & Bar új, nyári ét- és itallapjára.

Megújult nyári étlappal várja vendégeit a Société Bistro & Bar, a menüről a forró évszak jellegzetes alapanyagai, ízei és színei köszönnek vissza. Találunk az új étlapon frissítő gyümölcslevest, amelyet friss, szezonális gyümölcsökre töltve tálalnak előttünk. Az előételek között igazi különlegesség a királyráktatár, amelyben a kristályvirág és a menta is igazi frissítőként hat, míg az egész fogást egy sejtelmes görögdinnye lepel fedi. A főételek közül az édesköménykrémmel és barackkal tálalt levendulás kacsamell remek választás lehet még egy könnyű vacsorához is. A desszertek közül a pisztáciás málnás komlós kreáció a textúrák és a színek tökéletes játékát kínálja: olvad a málna a szánkban, miközben hűsít a fagylalt és roppan a csokoládé. Az ételeket Krasznai Norbert head chef és csapata alkotta meg, a desszert variációkat Barna Zsanett álmodta meg, mindezek mellé pedig az új Signature koktélokat Tarjányi Zsolt bar manager útmutatásával a bartenderek kreáltak meg. 
 


„Az étlapváltás kulcsa, hogy szezonális alapanyagokat használjunk. Minden évszakban van legalább húsz alapanyag, amit kombinálni lehet. Vannak sztenderd variációk, mi ezeket fűszerezzük és egészítjük ki úgy, hogy a végén egyedi és felejthetetlen legyen az ízélmény. Egy fogás 2-3 fő összetevőből áll, majd ezt gondoljuk tovább, itt nagyon fontos az alapanyagismeret, hogy olyan ízpárokat és alapanyag-kombinációkat alkossunk, amelyek egymással harmonizálnak vagy éppen kiemelik egymás ízvilágát. A tálalás is fontos része az ételek szervizelésének, ahogy mások a színek és textúrák, úgy játszunk a tányér színével, formájával is” – avat be a kulisszatitkokba Krasznai Norbert, a Société Bistro head chefje.
 


Az étlappal párhuzamosan megújult a Bar kínálata is, amelynek egy-egy részletéről Tarjányi Zsolt, a Société bar managere beszélt: „A gyümölcsleveshez egy alkoholmentes italt álmodtunk meg, ami citromfűből, zöld almából, eperből áll, mindezt egy csepp ecettel bolondítottuk meg. A dinnyés, királyrákos fogáshoz uborkás, görögdinnyés aperolos italt állítottunk össze, amibe Bergamotto likőrt használunk. A kacsa főételhez édesköményes gint kínálunk, amibe még barack kerül. A pisztáciás desszert mellé pedig egy sörkoktélt alkottunk meg friss narancslével és bazsalikommal.”
 
A Société Bistro & Bar mindenkit szeretettel és figyelmes kiszolgálással vár, aki valami újra és igazán különleges ízvilágra vágyik, legyen az munkaebéd vagy vacsora a baráti társasággal. ű
 
A nyári étlap teljes menüsora az alábbi linken tekinthető meg. 
 
http://www.societebudapest.com/gastro/
 

Kommentek