Közel félszáz ízzel vár a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra!

Idén májusban megnyílt az első budapesti Damniczki cukrász manufaktúra, ahol számtalan izgalmas fagylalttal hűthetjük magunkat a meleg nyári napokon. A széles szorbet-választék és a figyelemfelkeltő ízek nem véletlenül vonzzák a vásárlókat.

 

A Damniczki név sokaknak ismerősen csenghet. Bár Budapesten csak mostanában nyitott a cég üzlete, a Damniczki cukrász manufaktúra 24 éves székesfehérvári múlttal rendelkezik. Az 1992. decemberében megnyitott üzlet választéka kezdetben nem nagyon tért el az akkori cukrászdák hagyományos desszert- és fagylaltkínálatától, idővel azonban láthatóvá váltak a Damniczi-jegyek.

Damniczki Balázs ugyanis nem elégedett meg a különféle kényelmi termékek, paszták kínálta megoldásokkal, évekkel ezelőtt egy rögös, de szép útra lépett, olyan fagylaltokat kezdett el gyártani, amihez semmilyen kiegészítő anyagra nincs szükség, se festék, se habosító, se aroma nincs az általa készített termékekben.

A termelői tejből, saját befőzésű gyümölcsökből, minőségi alapanyagokból készült fagylaltok széles választéka várja a Hercegprímás utcában lévő cukrászdába érkezőket. Az állandó kínálat 48-féle fagylaltból áll, ami azt jelenti, hogy a teljes szortiment nagyjából 60-65-féle fagylaltot tesz ki, hiszen a szezonnak köszönhetően folyamatosan változik a választék, s ennek megfelelően újabb és újabb ízek jelennek meg a pultban.

A kompromisszummentes desszertkészítés és a minőségi alapanyagok kizárólagos alkalmazása azonban még nem feltétlen eredményez izgalmas, kóstolásra hívó terméket. Szerencsére Damniczki Balázsnak különleges érzéke van az új, egyedi ízvilágú fagylaltok, sütemények megteremtéséhez. A klasszikus, tejes alapú fagylaltok és a számtalan szorbet között - a megszokott ízeken túl - olyan nem mindennapi fagylaltokat is kóstolhatunk, mint a kapros uborka, a sós vajas kukorica, a bazsalikomos cékla vagy - az idén az Év Fagylaltja versenyen ezüst érmet nyert - gyömbéres maláta.

A Damniczki cukrász manufaktúra fagylaltjai mellett a sütemények, torták is rendre megmérettetnek a legnagyobb versenyeken, ennek eredményeképp nyerhetett a Damniczki cukrász manufaktúra Somlói revolúció tortája a 2014-es Ország Tortája Versenyen, majd 2015-ben a Fűszeres málna második helyezést ért el.

Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra

1051 Budapest, Hercegprímás u. 17

+36-20-919-3548

http://damniczkibudapest.hu

Kommentek