KávéBár Bazár 2020 – Az ország legnagyobb kávébárja egy hétvégén át Millenárison

Február 8-9-én szerveződik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenegyedik KávéBár Bazár, melynek idén is a Millenáris Park B csarnoka ad otthont. 

A látogatók a belépőjegy megvásárlásával 50 kiállító termékeit; kávékat, borokat, söröket, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap a standokon.  A belépő mellé egy újrahasznosított kávéspohár is jár a korlátlan kóstolásokhoz, és tisztított víz is ingyenesen rendelkezésre áll a hidratáláshoz. A két nap során számos program várja a vendégeket, s több szakmai bajnokság is zajlik. 
 
2 nap, 3 bajnokság, 12 kísérőprogram és 50 kiállító több száz terméke az italhétvégén.
 
Nemcsak a profik részére lesznek megmérettetések, szombaton rendezik a „civil” kávésok országos versenyét, a Magyar Amatőr Barista Bajnokságot, melyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le. Velük egy időben lesz a Professional Cup Tasters Challenge verseny, vagyis a kávékóstolók megmérettetése, a nyertes pedig a spanyolországi Xorxios nyerskávé-kereskedő cég nemzetközik cupping továbbképzésén vehet részt. Vasárnap a bárosok is megmérkőzhetnek a pult mögött, a Stay Woke Cocktail Competition verseny indulónak kreatív, élénkítő koktélokat kell készíteniük. A szakmát és a fogyasztókat egyaránt várják Budapest legnagyobb kávébárjába, ahol a kóstolások mellett vásárlásra is lehetőség nyílik. 
 
A kísérőprogramok során olyan témák kerülnek elő, mint a karrierépítés, karrierváltás a pulton túlra, a fenntarthatóság és környezetvédelem a kávépiacon, hazai és nemzetközi üzleti trendek, illetve lesz vállalkozói fórum leendő kávézó-tulajdonosoknak Sztorik a kávézóból címmel. Idén is érdemes időben beülni a korlátozott létszámú vezetett kóstolókra, melynek során különleges, prémium párlatok, pezsgők, borok és teák is kerülnek a csészékbe, poharakba a japán szakéktól az érlelt rumokon át a champagne-okig és kínai teákig.    
 
Számos program színesíti a KávéBár-hétvégét, s bővített gasztro-választékkal készülnek a szervezők. A nagyközönség és a szakma számára is izgalmas esemény szombaton és vasárnap is 11:00-18:00 között tart nyitva. Az indusztriális csarnok tereit betölti majd a kávéillat, s két napon át lehet tanulni, tesztelni, vásárolni, társasági életet élni csúcsminőségű kávé- és báritalok kíséretében. 
 


Kiemelt partner: MOL - Fresh Corner
Szakmai partner: ALPRO, Boomerang Cupshare, BWT Hungária, Magyar Bártender Szövetség
 
Kiállítók (a lista még bővülhet)
 
KÁVÉK: Alpro, Awaken Company, AVX CAFÉ, Black Sheep Roastery & Coffee, Blue Bird Roastery, By Beans Coffee, Cosmaicaffe Hungary, Caffenet, Caffè Vergnano Hungary, Dallmayr Kávé, Gaggia- Pellini, Goosebumps.Coffee, Impresso Micro Roastery, Kávékalmár, Kávétársaság, La Marzocco, Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, MOL Fresch Corner Café tuk-tuk, Molnár Barista Coffee, Pasco Kávé, Roastopus, Xorxios
 
ITALOK: Agárdi Pálinka, BWT – vízélmény, Neked, Borigo, Black Swan Budapest, BREBIS, Búzavirág Gin, Big Ben Teaház, Dilmah Tea, Final Cocktail, InterCooperation, Italguru, Magamnak Főztem, Moretti, Örökké Tavasz, Patrón Tequila, UGAR Brewery 
 
GASZTRO: MOL Fresh Corner food truck, Piknik UtczaBár, Stelázsi, ChocoCard
 
ESZKÖZÖK, KIEGÉSZÍTŐK: Boomerang Cupshare, Ericoffee, Koktélbolt, Kötény Manufaktúra, Mountex Túrabolt, PlaccOn - Az online vendéglátó szoftver, Simpra éttermi szoftver, CAFÉ&BAR shop
 
Weboldal: www.kavebar.hu
Facebook eseményoldal: https://www.facebook.com/events/770699566729535/
 


KávéBár a Sirha kiállításon is
 
 Nemcsak egy jó kávéra, hanem üzleti workshopokra is érdemes beülni a SIRHA BUSINESS CAFÉ&BAR standjára, a G pavilonban. A február 4-6. között zajló szakmai kiállítás kávébáros standján három fő téma köré szerveződnek az előadások és panelbeszélgetések. A látogatók válaszokat kaphatnak az adott terület üzletfejlesztési kérdéseire, megismerkedhetnek az új trendekkel, a piac legnagyobb kihívásaival, legyen szó kávé-, pék és cukrász- vagy bárbizniszről. A programokon olyan meghívott vendégeket kérdezhetnek, akik az ágazat ismert és izgalmas szereplői. A SIRHA első napján a hazai kávépiac szereplőinek bevonásával zajlanak a beszélgetések, amelyek nemcsak lokális, hanem globális témákat is érintenek. Ilyen például a fenntarthatóság és a környezettudatosság kérdése, ami a termőterületeken zajló munkáktól kezdve a feldolgozás teljes folyamatát, valamint a fogyasztók kiszolgálását is érinti. Második nap a pék- és cukrászszakma képviselői tartanak panelbeszélgetéseket, ahol szintén az ágazatot érintő kérések merülnek fel: növekvő piaca van-e az újgenerációs pékségeknek és cukrászatoknak, a „kézműves” minőség érvényesíthető-e ipari mennyiségben, megtanulható-e a szakma az iskolai képzés során, és mi lehet a megoldás a munkaerőhiányra. A kiállítás utolsó napján pedig a bárszakmáé a terep: bemutatók, italtrendek, piaci újdonságok várják a vendégeket. A stand pultjánál pedig mindhárom nap különleges kávékat és koktélokat kóstolhatnak a látogatók.     

Kommentek