Indul az ország első Food Truck Rally-ja


Versenyre készülnek az ország legjobb Food Truck-osai, de a rally-n nem a gyorsaság, hanem a legjobb ízek számítanak majd. Február 24 és 26 között összesen 35 kocsi parkol majd be a Millenárisra, hogy a street foodok szerelmesei hideg, és kabát nélkül kóstolhassák végig a versenyre szánt egyedi kínálatot.


Február utolsó hétvégéjén street food arénává változik a Millenáris B épülete. A város legjobb food truck-jai: összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. A szervezők öt hozzávalót határoznak meg, ebből hármat kell felhasználniuk a nevezőknek. Az így készült street food-okat egy szakmai zsűri is véleményezi, de kóstolás után a látogatók is szavazhatnak kedvenceikre étel, ital és édesség kategóriákban.


A versenyművek mellett a kocsik hagyományos kínálatából is válogathat a közönség, ahol vegák és húsimádók is garantáltan találnak kedvükre valót. Ráadásul a street food-ok tálalásához, csomagolásához kizárólag műanyagmentes eszközöket használnak, a környezetvédelem jegyében.


Az eseményen családi és gyerekprogramokkal is készülnek, a szakmabelieknek pedig workshopokat szerveznek. Kiderül, hogyan érdemes food truck-ot építeni, és a látogatók azt is megnézhetik, milyen lesz az ország első street food plázája. Kovács Lázár főzőbemutatóval készül, a színpadon többek között Fábián Juli & Zoohacker, valamint Barbarastahl is koncertet ad.Részletes program:


Mobilkonyha a színpadon
Házigazda: Bereznay Tamás Metro Séfakadémia
Péntek:
15h A magyar hal, mint streetfood- vendég: Kovács Lázár- Lázár Chef
17h A hamburger titkai vendég: Susánszky Ádám és Takács Lajos- Zing Burger
19h A Food Truck Rally zsűrijének értékelése
Szombat:
13h A hekken túl! – balatoni büféforradalom? vendég: Bezerics Dani (Kishableány)
15h A guruló séf- konyha az autóban vendég: Kaizer András (Morzsa Bisztro) Gál Attila (Piknik) és Szalai Dezső (Kanálgép)
17h Ázsia ízei Budapest utcáin vendég: Song Wang Tao és Nguyen Thuy Phuong (Sao)
Vasárnap:
13h A húsmentes street food 
15h Barbecue bárhol- mit, hogyan és miért érdemes? vendég: Serényi Zsolt (BPBARBQ) Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ)
17h Tűzforró- Danka Chili bemutató és erősevő verseny
Workshop terem:
Péntek:
16h Műanyagmentes jövő- zöldülő fesztiválok
Résztvevők: MSFE, Felelős Gasztróhős, DoremiToday
Szombat:
16h  A finom étel csak fél siker- a kommunikáció és marketing fontossága
Résztvevők: Tőke Ildikó- közösségi marketing- Foxy, Pintér Árpád- ételfotós, Török Noémi- újságíró, NoSalty, Kiss Miklós- grafikus
Vasárnap:
16h  Hogyan csináld?- Food Truck építés és a vállalkozás beindítása
Résztvevők: NÉBIH, konyha technológiai szakember, kivitelező
 

Bővebb információ: https://foodtruckshow.hu/show/budapest-2017-februar-24

Kommentek