Idén először alkoholmentes forralt bor várja a Bazilikához látogatókat

Idén immár 7. alkalommal nyitotta meg kapuit az Adventi Ünnep a Bazilikánál. Az Európa 9. legjobb karácsonyi vására idén is csodás díszben, fényfestéssel, igazi karácsonyi hangulattal és közösségformáló erővel kápráztatja el a látogatókat.


Ahogy évek óta, most sem hiányozhat a kiállítók közül a Gastro Hungarorum Kft., akik az egyik legkomplexebb hazai szabadtéri gasztronómiai vendéglátóként különleges ajánlatokkal várják a karácsony és a finom ízek szerelmeseit. Megújult, az európai karácsonyi vásárok színvonalához igazodó, különleges vizuális élményt nyújtó Winter Wonder Kitchen standjuk egyedi és hangsúlyos világításával és látványelemeivel európai szellemiségű vásári megjelenést teremtenek, ahol a hazai vendégek megtalálják a modern melegkonyha kínálatát, a külföldi vendégek pedig a magyar karácsonyi konyha ételeit. Konyhájukban - ahol nemcsak az ételek kifogástalan minősége, hanem mindezek látványos és étvágygerjesztő tálalása is megragadja az arra járókat – idén a tradicionális hazai karácsonyi ételek mellett megjelenik a bajor csülök, a hun dog és az évek óta elmaradhatatlan krampampuli is, de különleges ízélményt nyújtanak majd a standnál felállított kemencében sütött ínycsiklandó fogások is.
Az idei év kuriózuma az alkoholmentes forralt bor, amelynek alapját a Magyarországon egyedüliként többféle minőségi alkoholmentes bort forgalmazó Castamonia Kft. borai adják. Az alkoholmentes bor kiváló minőségű bor, amelyből az alkoholt ún. nem-agresszív technológiákkal távolítják el. Ezek a borok olyan borászati termékek, amelyek megőrzik a bor minden jellemző tulajdonságát — színét, ízét, illatát —, kivéve az alkoholtartalmát. A szőlő erjesztése és érlelése a hagyományos borkészítést követi: a gyümölcsöt hordókban erjesztik, majd érlelik, az alkoholt ezután óvatosan eltávolítják a borból, közvetlenül a palackozás előtt pedig szűréssel, vagy alacsony hőmérsékletű kondenzációs eljárással készítik elő.


https://www.facebook.com/GastroHungarorum


https://www.instagram.com/gastrohungarorum/

Kommentek