Húson túli hamburger élmény – Steiner Kristóf Beyond Burgere a Burger Marketben

A Burger Market hisz benne, hogy a környezettudatosságnak egyre nagyobb szerepet kell kapnia a vendéglátásban is. Ahogy egyre többen térnek át részben vagy fokozatosan a növényi alapú étkezésre, a Burger Marketben szeretnénk ízletes alternatívát kínálni mindenkinek. 

A Beyond Meat az elmúlt egy év során világszerte új szintre emelte a növényi alapú burgereket - a 100% vegán, borsó és rizsfehérjéből, kakaó és kókuszvajból, burgonya és alma keményítőből, céklalével és szárított gránátalmával készülő "nem-hús" pogácsa a Burger Marketbe is megérkezett.
 
Street food éttermünk folyamatosan növekvő vegán kínálata megálmodójának Steiner Kristófot kértük fel, akinek neve három bestseller szakácskönyvvel, teltházas főzőkurzusokkal és pop-up vacsorákkal, Tel Avivtól Cipruson át Londonig és persze Budapestig, elválaszthatatlanná vált a vegán életmódtól. Kristóf célja megmutatni, hogy a veganizmus és a hedonizmus nem egymás ellentétei, hanem kéz a kézben járnak.
 
„Amikor a Burger Market felkért, hogy álmodjam meg a tökéletes íz és textúra-harmóniát a Beyond Meat köré, azonnal a klasszikus, amerikai burgerre gondoltam, ám határozott célom volt a megszokott ízvilágot szokatlan alapanyagokkal ellenpontozni. Így született meg a füstöltpaprikás szaft, a kukorica cheddar "nem-sajt" szósz, a lyoni sárgarépa chips, az ecetes gyöngyhagyma, és friss rukkola mennyei harmóniája, puha vegán buci ölelésében.
 


A megálmodott receptúrát a Burger Market séfjével, Götz Zsolttal fejlesztettük tökélyre, január 15-től pedig büszkén és boldogan adjuk a kezetekbe a Burger Market éttermekben - merem állítani, hogy a vegánok és vegetáriánusok mellett a mindenevők legnagyobb kedvence is lehet.”
 
A Burger Market nemcsak kínálatát bővíti, hanem éttermeinek számát is. A Király utcai első étterem után – mely Budapest legnagyobb street food étterme – szeptembertől már az ÁRKÁD bevásárlóközpontban is várja a hamburgerre és mexikói fogásokra vágyó közönséget a Burger Market mozgalmas, nyüzsgő étel-tere.
 

Kommentek