Gyümölcsös-boros ice popo, a nyár slágere

A DiVino wine bar és az Anjuna Ice Pops nyári szerelemgyerekeként megszülettek a SUMMERWINE gyümölcsös-boros ice popok. A július 12-i bemutatón a Divino Bazilikánál és a Gozsduban sorban álltak az érdeklődők, a több száz ice pop pár órán belül elfogyott – elégedett arcokkal kísérve.

„Körülbelül 3 hónap telt el azóta, hogy megszületett a boros ice popok ötlete és megkerestük az Anjunát, készítsenek jégkrémeket a DiVinos Juniborászok boraiból. Sok kísérlet, sok bor, sok jég, sok kóstolás, aztán a mosoly, ahogy 12-én, a hivatalos bemutatón Bolyki Jani először kóstolja az Egri Bikavéres feketecsokis csodát” – mesélte Budavári Dóra és Szegő Fruzsina, a DiVino kommunikációs csapata. „Régi vágyunk volt a borok és a jeges édesség háziasítása, az Anjunában pedig most tettestársra találtunk! Első körben 4 Juniborász borait választottuk ki, majd megkérdeztük őket, hogy ők szívük szerint milyen gyümölccsel párosítanák össze a saját borukat. Ez után, az Anjunás srácokon, Szabó Milánon és csapatán volt a sor, hogy megalkossák a tökéletes arányokat. Az eredmény 4 meglepően izgalmas ice-pop lett!”
 
 
„Felcsillant a szemünk, amikor a lányok megkerestek minket ezzel az ötlettel, hiszen már 2 éve, amikor az első Anjuna bolt megnyitott, az első gondolataink egyike volt, hogy mennyire klassz lenne egy boros jégkrém.” – mesélte Milán, aki az Anjuna Ice Pops egyik alapítója. „Elképesztően izgalmas volt az egész folyamat, egészen onnantól kezdve, hogy megérkeztek hozzánk a borok, a kísérletezésen keresztül odáig, hogy végre elkészült a 4 tökéletes ice-pop!”
 


 
Több alapanyaggal is kísérletezett a csapat, míg végül ezek lettek a kedvencek:
Bolyki Pincészet – Egri Bikavér: Erdei gyümölcsös bikavér jégkrém, a felső 1/3-a kolumbiai étcsokoládéba mártva. Kb: 3% alkoholtartalom
Miklós Csabi – Királyleányka: Narancsos fehér bor jégkrém, benne friss eperszeletekkel. Kb 3,5% alkoholtartalom
Dúzsi Tamás Pincészete – Rozé: Epres "rozéfröccs" jégkrém. Kb.: 6% alkoholtartalom
Homola Pincészet - 100% Balaton: Sárgabarackos fehér bor jégkrém. Kb 3% alkoholtartalom
 
 
A Summerwine ice-popkat megálmodó és megalkotó csapat alig várta, hogy maguknak a borászoknak is bemutathassa a saját boraikból készült jégkrémeket. Természetesen, mindenkinek nagyon ízlett, sőt, Bolyki János saját bevallása szerint „az Egri Bikavérem még sosem volt olyan finom, mint ezzel a jégkrémmel együtt kóstolva!”
 

 
A 4 féle boros ice-pop a jövő héttől a tervek szerint a következő helyeken lesz kapható:
Divino Gozsdu – mind a 4 féle
Anjuna Ice Pops boltok (Lövőház utca, Sas utca) – a 4 féle íz váltakozva található majd meg a kínálatban + Anjuna triciklik
Homola Borterasz – a 100% Balaton + sárgabarack
Miklóscsabi Pincéje – Királyleányka + narancs, eper
Bolyki Pincészet – Egri Bikavér + erdei gyümölcsök
Dúzsi Tamás Budapesti Borboltja – Rozé + eper
Ajánlott fogyasztói áruk:
Egri Bikavéres – 1050 Ft
Kirányleánykás – 850 Ft
Rozés – 850 Ft
100% Balatonos – 850 Ft

Kommentek