Fidels Cabaret: Kubai vérpezsdítő a belváros közepén

Az ember újra meg újra ki akar lépni a komfortzónájából. Feszegeti a határokat és felfedez. Budapest számos helyet tartogat, de vannak köztük olyanok, amik a jól ismerttel, a már megszeretettel apellálnak, meg vannak olyanok, mint a Fidels Cabaret, ami valami újdonságot képesek villantani.

Kuba és Dél-Amerika. Távolabbit, egzotikusabbat nehezen lehetett volna a Gozsdu udvar peremére ledobni. Ez a stílus tényleg nem hódít még nálunk. Pedig a despacitora sokan ropták a nyáron, és gyanítom, ez a latinos hangulat, szappanoperákon nevelkedett lelkünktől nem áll olyan nagyon messze. Mégsem ismerjük eléggé. Jó, a mexikói kaja azért megvan, de a többi...
 
És akkor belépünk a Fidels Cabaret ajtaján, és a borongós időjárás kint marad. Ennek a helynek a hangulata nem egyszerűen kizökkent, hanem lelazít, felfrissít és felmelegít.
Mert a sok barátságos, mély tónus után, ami a szemedet kényezteti, friss koktélt kapsz a kezedbe, dúdolod a csípőcsavarós muzsikát, és feltöltöd magad valami tartalmas, fűszeres étellel.
 
Fontos megjegyezni, hogy tényleg egyszerre két funkciót lát el a hely. Nyitás után az étkezésen, vagy egy jó kávén van a hangsúly, de lehet maradni tovább, mert a bárpult mellett iszogatós, beszélgetős, mi több táncolós, bulizós hangulat is passzol ide.
 

Ehhez persze elsősorban kell egy a jó konyha, amit szerintük megvan. Bár az étlap ottjártunkkor éppen frissítés előtt volt, jól mutatta az irányt az a két fogás, amit választottunk.
Friss tintahal, chorizo kolbásszal, salátán. Végre egy olyan salátás-halas étel, ami nem unalmas, ami nem visszafogott, ami nem ízetlen! Üdítő újdonság volt ez számunkra.
 
És az egyszerű grillezett csirke is mennybe megy, ha sáfrányos rizzsel, chilis mangó chutney-val és banánnal tálalják. Szerintem grillezett banánt én eddig még nem is ettem hússal, pedig jól működik a dolog.
Ha ilyen a kubai kaja, akkor mi ezt szeretjük!
 
Aztán kell valami, amiért maradnál koktélozni. Engem a bárpult erősen hívogatott, de nagyon hétfő volt ehhez. Azonban egy jó pénteken biztos nem léptem volna meg rum nélkül, és ilyenkor a hely sem hagyná, hogy csak úgy elosonjak.
Vannak náluk azok az esték, amikor lány játszik zongorán, és az egész hangulat az egymásra figyelést, fülbe súgást támogatja, de hétvégén beindul a party, és dj pörgeti a lemezeket.
 
A Fidels Cabaret éppen abban a stádiumban van, amikor reagál az emberek igényeire. Tervezik, hogy az étlap több ország ízét mutassa meg, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak a tematikus hetek, és a desszert fronton is nagy dobásra készülnek.
Emellett pedig szórakozni vágyók törzshelye kíván lenni. Akár a te törzshelyed!
 


Elérhetőség:
Cím: 1075 Budapest Holló utca 1.
Telefon: + 36 70 329-7000
E-mail: manager@fidelscabaret.com
 
https://fidelscabaret.com
https://www.facebook.com/fidelsbp
 


 
Fotó: Csákvári Péter

Kommentek