Fantasztikus nyári koktélok és hatalmas tequila választék a Calavera étteremben

Calaveraban az ország egyik legnagyobb tequilaválasztéka mellett egyedi rumokkal, különféle - házi szörpökkel kombinált - koktélokkal, kukoricaszörp alapú limonádéval és Rizmajer Cortes kukoricasörrel várják a vendégeket.

A Calavera itallapjáról nem könnyű választani, hiszen közel ötvenféle tequila és mezcal szerepel a kínálatban, s akkor még nem ejtettünk szót a széles rumválasztékról és a koktélokról. A két tucatnyi koktél közül bárki meglelheti a számára ideálisat, a széles szortimentben megtalálhatók az erősebb, gyengébb, rövidebb, hosszabb, nőiesebb vagy épp maszkulin italok.
 
 
Számtalan Margarita-variációt kínálnak, a Mayer szörp díjnyertes házi szörpjeinek felhasználásával sokféle ízesített változatot is ki lehet próbálni, a mangóstól, a málnáson át, egészen a - megosztó, de sokak számára addiktív - chilisig.
 

 
Az extrém időjárási viszonyokat figyelembe véve érdemes kipróbálni a szintén sokféle változatban elérhető Frozen Margaritát. A hűsítő koktélok sorában érdemes megemlíteni a grapefuit alapú Palomát is, amely valóban tökéletes választás a kánikulai délutánokra, estékre.
 
 
A klasszikus és a hűtött Margariták mellett a Calavera egyik nagy kedvence a Bulldog Margarita, ahol a Margarita alapot egy Corona sörrel egészítik ki, s nem is akárhogy. A koktélba állított sör önadagolóként működik, ahogy fogy a koktél, úgy kerül hozzá újabb és újabb kortynyi sör.
 


 
Aki a különleges párosításokat keresi, szereti az izgalmas ízkombinációkat, annak javasolt a Orange Mint Tequila Smash, amelyben szép összhangra talál a tequila, a menta és a narancs. Ugyancsak kissé szokatlan, de jól működő kombináció az uborkás, jalapeno paprikás, tonicos Mexican Hipster koktél, amely kesernyés, kissé csípős ízvilágával már sok rajongót szerzett magának. A pikáns ízvilágú koktélok közé tartozik még a Spicy Corzez, amelynek kukoricasör képezi az alapját és ezt egészíti ki Tabasco- illetve Worchester szósz. Ezt a koktél kifejezetten jó partnere a mexikói fogásoknak.
 
 
A nyári kínálat újdonsága a női fogyasztókat célzó Chica Azul, amelyben a blue curacao mellett házi málnaszörp erősíti az éles ízélményt, amit gumicukor és kevés vattacukor koronáz meg.
 
 


Calavera Étteremről
A 2016 őszén nyitott, hagyományos mexikói ételeket kínáló étterem konyhafőnöke Petrovszki Norbert, aki korábbi tapasztalatait felelevenítve alakította ki az étterem koncepcióját. Norbert a hagyományos mexikói konyhát helyezte előtérbe: a tradicionális ízek és alapanyagok jelennek meg a színes, izgalmas választékban.
Calavera Budapest
1042 Budapest, Szent István tér 3.
+36202702454

Kommentek