Egy kihagyhatatlan budai étterem: Két éves az Émile

A Gerbeaud Ház két évvel ezelőtt nyitotta meg budai éttermét az Émile-t. Az étterem fennállásának második évfordulóján Niszkács Anna a tulajdonosi család képviseletében a sajtó képviselői előtt  jelentette be, hogy koncepciót váltottak. “Elérhetőbb, családiasabb étteremmé alakultunk. Barátságosabb, háziasabb konyhával, gyerek-birodalommal, és a vasárnapi Émile Piknikekkel szeretnénk a helyi lakók kedvelt szomszédjává válni. A minőség továbbra is nagyon magas, de mindezt kedvezőbb áron kínáljuk. A fine diningot a pesti oldalon folytatjuk.” - mondta el a szakember. A villa kertje ezentúl hétvégenként - az angol village fête fesztiválok és az amerikai kerti grillezések mintájára -, a környék lakóinak kerti partijává alakul grill-sütéssel, pezsgővel, zenével, gyerekprogramokkal, ahova minden kertvárosi szomszédot várnak.

Az Émile Ház koncepciójának megszületését egy régi emlék inspirálta: “A tervezés közben az járt a fejemben, amikor a nagymamám főzött és én mellette játszottam; fél szemmel figyelt rám, és én fél szemmel figyeltem, hogy mit főz”. - mondja Varró Zoltán designer, Gold Key Award-díjas tervező. Más éttermektől eltérően, az Émile-ben nem gyerek-sarkot alakítottak ki, hanem gyerek-birodalmat: a gyerekeké az egész alsó szint a látványkonyha mellett, színes székekkel és összefirkálható üvegfallal, ahol a gyerekek szabadon játszhatnak és nem kell aggódni, hogy játék közben mi lesz maszatos. “A kezdetektől úgy alakítottuk ki az Émile-t, hogy az egy nagy, laza családi hely legyen. Az épület emeletén a farmeres és az öltönyös ember is jól érezi magát, elegáns és laza is egyszerre.” - teszi hozzá a belsőépítész.
 
A koncepció mostanra érett be, amikor az új étlappal a gasztronómiai elképzelés is ezt támogatja. Az új menüt Tóth Ágnes, a Gerbeaud Gasztronómia Executive Chefje alakította ki a a budaiak igényei szerint, melyben a hangsúly az egészséges és házias ételeken van. Az Émile-ben biztos, hogy meg fogjuk találni gyerekkorunk ízeit, miközben a kortárs gasztronómia elvárásainak is megfelelnek a modern módszerekkel készült és kreatívan tálalt ételek. A természetes, magyar hozzávalókból összeállított menü a Gerbeaud Ház Vas megyei, saját farmjáról érkező  alapanyagok felhasználásával lett gazdagabb. László Tamás, a Gerbeaud Kreatív Cukrászvezetője mutatta be a ház sütemény-kínálatát és az Émile második születésnapjára készült, megújult Émile tortát: a vendégek egyik kedvence egy vaníliás financier tésztán fekvő fehér húsú őszibarackos töltelék, kakaóbab-ropogóssal, gránátalma zselével és mandula marcipán-fehércsokoládé mousse-szal. A Pastry Chef, aki saját, állandó csapatot épített fel az Émile cukrászatában, elmagyarázta, hogy a budai közönség fiatalabb, extravagánsabb, ízekben nyitottabb, így a klasszikus csokoládés Gerbeaud-világ mellé kreáltak gyümölcsös desszerteket, melyeknél a természetes összetevők és színek kapnak hangsúlyt.
 
 
Az Émile Piknikeken gyakran fognak találkozni a vendégek művészekkel, ismert emberekkel. Május 28-án a gyereknapi Émile Pikniken McMenemy Márkkal, az Otthon a kertben TV műsor és a Kert.tv vlog vezetőjével, a Daddy Cool – Vagányok és Apák című könyv szerzőjével találkozhatnak. A könyv olyan apukákról szól, akikről előbb jut eszünkbe a rock’n’roll vagy például az üzleti élet mint az apaság. Márkkal a gyerekek fűszernövényeket fognak ültetni az Émile kertjében. A június 11-i vasárnapi Émile Piknikre Szalóki Ági többszörös Fonogram-, Regionális Prima- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész hozza el gyerekprogramját. A sokoldalú népdalénekesként ismertté vált művész szerint igényes, jó minőségű zenére van szükségük a gyerekeknek, ezért csatlakozott a családtagok közös, minőségi időtöltésének helyt adó Émile Piknik sorozathoz.
Több Émile Pikniken lesz gyerekcukrász program Zombori Zsuzsával (Gerbeaud Ház), valamint kisállat simogatás és kézműveskedés.
 
Az Émile Piknikek programja (vasárnap 10 órától 15 óráig):
Május 7. - Anyák Napi Émile Piknik, ahol az anyukájukkal érkezők meglepetést kapnak
Május 14. Az Émile második születésnapi Piknik, ahol az új Émile torta is debütál a nagyközönség előtt
Május 28. Gyereknapi Émile Piknik, fűszernövény ültetés a kertben McMenemy Márkkal, Pop Cake-készítés és gyerek meditáció
Június 11. Émile Piknik Szalóki Ágival
Június 18: Apák napja
Június 25: Szent Iván Éji Piknik  - délután 5től grillezés a kertben
Émile 1026 Budapest, Orló utca 1.
https://www.facebook.com/emilebudapest
 


 
Émile:
Az Émile nevét Émile Gerbeaud-ról kapta. A tulajdonosok a budai villát 2014 elején kezdték el felújítani azzal a céllal, hogy igazi kulináris törzshelyet hozzanak létre a nyugati kertvárosok villa-éttermeihez hasonló stílusban, de megtartva a régi budai hangulatot és hagyományt. A huszas években épült épületben egyszerre van jelen étterem, kávéház, és a Gerbeaud Házhoz méltó cukrászda, ahol mindennapos program a délutáni tea. Az Émile földszinti szekciója a gyerekek birodalma, ahol hétvégenként szakember gondoskodik arról, hogy a játék sose érjen véget. Tavasztól kora őszig élvezhetik a vendégek a kert hangulatát, ahol a kényelmes pihenő ágyak és családias környezet nyújt kikapcsolódást.

Kommentek