Egy hely, ahol minden ételérzékenyre figyelnek – Cikória Bár

Nemrég nyílt meg Budán, a Villányi úton a Cikória életmódbár, ahol a különböző ételérzékenységgel küzdőket, különösen a glutén érzékenyeket igyekeznek teljes körűen kiszolgálni. Emellett dietetikus tanácsadásra és főzőklubba is jelentkezhetnek az érdeklődők, vagy családi rendezvényt tarthatnak a lakásétteremben.

 

Egyre nő a különböző ételérzékenységgel, -allergiával küzdők száma. Közülük is speciális helyzetben vannak a gluténérzékenyek, hiszen ők nem csupán diétáznak, hanem egyáltalán nem fogyaszthatnak glutén tartalmú ételeket. Emellett az étel készítése és felszolgálása közben sem érintkezhetnek gluténnal, így nagy körültekintéssel kell eljárni a feldolgozás során.

Aki diétára vagy teljes életmódváltásra kényszerül, annak ráadásul sokszor le kell mondania a finom süteményekről, édességekről és a kávézásról.

Számukra jó hír, hogy mindez a múlté. Nemrég a Villányi úton nyílt meg az első olyan budai életmódbár, ahol komplex módon törekednek az ételérzékenyek kiszolgálására, legyen szó glutén, laktóz vagy akár hisztamin érzékenységről.

És hogy mitől életmódbár a Cikória? Mert nem csupán ételérzékenységben szenvedőknek készült termékeket lehet itt fogyasztani, de lehetőség van dietetikussal történő konzultációra, sőt főzésoktatásra is. „Akiről kiderül például, hogy gluténérzékeny, annak teljes életmódváltásra van szüksége. Meg kell ismernie új alapanyagokat, az azokból való főzést is. Mi ebben mind segítséget nyújtunk. Ráadásul nem csak ételérzékeny, de túlsúlyos vagy daganatos betegséggel küzdők is keresnek minket” – mondta mondta Kéri Zsuzsanna, a Cikória Életmódbár tulajdonosa.

Az életmódbárban nem csak menük, szendvicsek, péksütemények kaphatók, de különféle csokoládék, sütemények, nassolni valók is. Bármelyiket ajánlják egy finom cikória kávé mellé, amelyet frissen főzve kínálnak.

Aki pedig családi összejövetelt szervezne, azt várják az emeleti lakásétteremben, ahol szintén az adott ételérzékenységnek megfelelően állítják össze a menüt. Kívánság szerint mód van a különböző főzési trükkök elsajátítására is, hiszen a dietetikus szakácstól rengeteg hasznos tudnivalót sajátíthatnak el az érdeklődők a főzés közben.

Kommentek