Családi delikát nyílik Szigligeten!

Vincze Peti és édesanyja, Marcsi a balatoni vendéglátás híres anya-fia párosa, most úgy gondolták, betöltenek egy régóta tátongó űrt. Mégpedig azt, hogy a Keszthely-Balatonfüred tengelyen csak a vasárnapi tóti piac elégíti ki azok vágyát, akik helyben szeretnének minőségi hozzávalókat, fűszereket, termelői finomságokat vásárolni.

A most nyíló szigligeti Kisbolt kötelező gasztro-megálló lesz a nyaralós beszerzőkörúton, de a helyiek között is egyre nagyobb az igény egy egész héten nyitvatartó gourmet kisboltra. A hivatalos nyitás július 4-5.!


 
Adott egy vérbeli vendéglátó édesanya, akit az Isten is házigazdának teremtett, és aki a Kikötő Étterem Marcsijaként az elmúlt 20 évben szépen lassan mindannyiunk tiszteletbeli nagymamája lett. Adott a fia, Vincze Peti, a második generáció, aki a badacsonyi Tölgyes Kúriában ugyanilyen lendülettel, csak eggyel modernebb megközelítésében látja vendégül az érkezőket. Aztán adott még egy lehetőség, hogy ki lehetne venni a kikötőtől pár lépésre lévő kikerülhetetlen kisbolt épületét, és ott nagyot álmodni. Ahogy mondani szokás, összeállít a kép, megszületett a szigligeti delikát, a Kisbolt ötlete. „Előre menekültünk” – kezdi Peti – „Keszthelytől Füredig nincs ilyen minőségű bolt, a Zánka, Gyenes, Káli-medence háromszöget szeretnénk becélozni olyan minőségi válogatással, ami kielégíti egy háztartás alap igényeit és amilyen a nagy hiperekben nem található meg. Azt látjuk, hogy egyre többen költöznek ide a nagyvárosokból, vagy töltenek itt huzamosabb időt, jelentősen nőtt az igény a színvonalas gasztro-termékekre a környéken” – meséli.
 A bolt csendesen, próbaüzemre már megnyílt, a rusztikus polcokon sorakoznak a hazai és külföldi finomságok: a mohácsi Garat Malom jó minőségű lisztjei, a Snack Garden csipszei, a Tóti Herba szörpök, Zsusska befőttjei, olasz pestok, olívaolajok, gyorsan elkészíthető 1-2 személyes tészták, rizottók, Balaton Gin, Fiver Tree tonicok, Várvölgyi pékáru, a Fűszerész 35 féle fűszere.
 
A hűtőpultban Hübrisz és Stari sörök, Vis Vitalis vizek, sajtgurigák Szegi Karcsitól, a vászolyi Reményik Kálmántól, sajtok a Tekeresvögyi Sajtműhelyből, Fölföldi Béla füstölt termékei, a csodaszép piros Berkel szeletelőn Rompos Tamás szigligeti sonkája. A bolt előtt nagy zöldséges-gyümölcsös pult gondoskodik a friss megfelelő alapanyagokról, de egy grill partihoz is mindent be lehet szerezni a Laposa borválogatástól kezdve a vákuumozott fűszeres grill húsokig. Különlegesség a szarvasgomba-előrendelés, ilyen nincs máshol a környéken. Petiéknek sok terve van, elsőként saját termékként a Harrer Csokoládéműhellyel közösen készül el majd Szigliget csokija.
 


REGGELI DELIKÁT
A Delikát elé kitett asztalok helyben reggelizéshez is tökéletesek, de el is lehet vinni a frissen sütött pékárúkat, szendvicseket. Házi rétes, frissen facsart narancslé és kávé is lesz, egész nap.
 
KIKÖTŐ BBQ
A nyitás után pár héttel tervezetten feláll a grill-pult is, ahol egyszerű de nagyszerű grill ételek készülnek majd, streetfood jelleggel, jó sörrel, papírtányérosan. A fenyvesi angus marha-farm és a Green Egg közös említése egy mondatban csak jót jelenthet.
 
NYITÓ HÉTVÉGE: július 4-5 10:00-18:00 kóstolókkal, meglepetésekkel
https://www.facebook.com/events/293354668454204/
 
Ami biztosan lesz:
Laposa bor és pezsgő kóstoló
Vászolyi sajt kóstoló
Szegi sajt kóstoló
Gilvesy borok kóstolója
Hübris sör kóstoló
Rompos füstölt áru
Fölföldi füstölt áru
Tóti Herba szörp kóstoló
Balaton Gin kóstoló 
Fenegyerek Gin kóstoló
Kikötő Étterem Grill&BBQ TERASZ megnyitó a kisbolt mellett.

Kommentek