Café Delion Bistro – Békebeli miliő a belváros szívében

A Ráday utcában, annak belvárosi, patinás részén, a pest-budai vásárok idejéből fennmaradt épületben lévő bisztróba lépve úgy érezzük, vendégségbe érkeztünk. A családias, nagypolgári miliőbe csöppenve vár minket a terített asztal, vendéglátóink nem szűkölködnek a szezonális fogásokkal, ám az elegancia nem válik merev vázzá, csupán gazdag környezetet biztosít a minőségi étkezéshez, legyen szó a nap bármely szakáról.

A Café Delion Bistro a változatos, hetente megújuló ebédmenüvel várja a belvárosban dolgozó, a városban ügyintéző vendégeket, este pedig igazi gyertyafényes vacsorával, gazdagon terített asztallal készül a hozzá betérő ínyencek számára.
 


Konyhafőnök: Nyúzó Imre
A konyha magas színvonalára Nyúzó Imre, a szakácsszakma autodidakta nagyágyúja a biztosíték. Az idei évtől ugyanis a Garden of Eden korábbi frontembere lett a Café Delion Bistro konyhafőnöke. Imre mérhetetlen szakmai alázattal, elképesztő kreativitással nyúl az alapanyagokhoz és a magyar konyha emblematikus fogásaihoz. Nem újragondol, hanem újratervez, úgy alakít át, hogy megmaradjanak a fogás hagyományos értékei, de meglegyen benne az a rá jellemző csavar, amitől a gondosan tálra komponált étel valóban egyedivé válik.
 
Az étterem Imre érkeztével révbe ért. A hányattatott sorsú Ráday utcában gazdátlanul maradt étterem egykori tulajdonosának testvére, Biró Fruzsina embert próbáló erőfeszítései eredményre vezettek, Imre hathatós segítségével végre meglelte az étterem egyedi gasztronómiai arculatát. Ahogy Fruzsina fogalmaz: „Bár az étterem kínálatával eddigi tapasztalataink szerint a legigényesebb közönség is elégedett, az otthonos enteriőrrel, barátságos árszinttel, a laza, fiatalos hangulattal azt szeretnénk elérni, hogy ne csak formális alkalmakkor, ünnepnapokon vagy üzleti ebédre jöjjenek hozzánk a vendégeink, hanem a hétköznapokon is valós opció legyünk a jó minőségű és izgalmas ételekre vágyók számára. Az enteriőr lépésről-lépésre alakul, a készen kapott adottságokból kiindulva szeretnénk egy otthonos, laza, francia bisztró hangulatot teremteni.”
 
Szezonális fogások az őszi étlapon
A Café Delion Bistro őszi étlapján a szezon kínálta alapanyagok legjava megtalálható. Az új étlap egyik meglepő fogása a karcagi birkapörkölt, amely azok közé az ételek közé tartozik, amelyen Imre szerint sem kell egy jottányit sem változtatni. A séf a hazai ízeket hozza el a vendégeinek, csak a tálalás más, a tartalom pont olyan, ahogy gyerekkora óta szereti. Ugyanez már nem mondható el a smokerben készített marhaszegy mellé kínált „rakott burgonyáról”, amely teljes metamorfózison esik át, bár minden alkotóelem megjelenik benne, nem is egyszer. Ebben a fogásban tökéletesen tetten érhető Imre sajátos látásmódja, ahogy alkotóelemeiből újratervezi a magyar konyha hagyományos ételeit. Szintén nagyon izgalmas tétel a szarvasgerinc, amelyhez Imre csupa olyan kiegészítő ízt, illatot választott, amely tovább erősíti az őszi erdő adta hangulatot, a nemes húst csupa földes elem egészíti ki, teszi teljessé. 
 
Café Delion Bar & Bistro
Budapest, Ráday utca 11-13, 1092
+06 30 2079220
www.cafedelion.hu
https://www.facebook.com/delionbistro/
 

Kommentek