BalatonBor 2017 Premier

Az első régiós bormárka, a BalatonBor harmadik évjáratát mutatják be idén április 26-án. A 2015-ös évjárattal debütált brand a Balatoni KÖR és a Rizling Generáció közösségi terméke. Az egységes dizájnnal megjelenő palackokba idén a tavalyinál több, 28 borász tölthette le Olaszrizlingjét, akik megfeleltek az előírt feltételeknek és akiknek bora kiállta a vakkóstoló próbáját. A névsort csak a premieren áruljuk el és természetesen a borokat is meg lehet kóstolni.


Az idei premierre két olyan borvidék képviselőit is meghívtuk, ahol hasonló közösségi márkaépítésbe kezdtek: szintén áprilisban kerülnek piacra RedY közös névvel az első villányi bisztróborok és EgerBor néven szintén egy jó ivású, friss, gyümölcsös és trendi vörösborral rukkolna ki több ismert egri borász.


A BalatonBor nemcsak a trendiség új szimbóluma a hazai borpiacon, hanem létrehozásával a két egyesület a Balaton körül gazdálkodók piaci helyzetének javítását is fontos célnak tekintette. Az összefogást szimbolizáló termék hosszú távon egy alulról szerveződő régiós integrátori rendszer előmozdítását szolgálja, végső soron pedig a balatoni szőlők megújítását, a borok számára stabil hazai és külföldi piacok kiépítését, a tó körüli termőterületek megnövelését.


A szabályrendszer részletes leírása:


https://balatoni-kor.hu/hu-HU/BalatonBor


2018-ban 44 jelentkező közül Fiáth Attila vezetésével egy Origó-típusú vakkóstolón választották ki azt a 28 termelőt, aki idén lepalackozhatta saját BalatonBorát.BalatonBor Évjárat Premier – Borjour


Azz utóbbi évek egyik legjobb magyar boros kezdeményezése, a BalatonBor!
6 Balaton-környéki borvidék 28 borásza a fedélzeten – mindegyikük elhozza új, 2017-es BalatonBorát! Évjáratpremier az Alagút tetején, a Mannában egy nagy sétálókóstolón. Vissza-nem-térő alkalom, hogy egyszerre megkóstold az összes BalatonBort… És kiválaszd magadnak nyári nagy kedvenceidet.
Időpont: április 26., 17:00 – 21:00
Helyszín: Manna étterem, I.ker., Palota út 17.
Belépő: 3000 Ft.
Jelentkezés: Feliratkozáshoz és Online jegyvásárláshoz kattints a JÖVÖK gombra! Az első 200 jelentkezést fogadjuk el. A feliratkozás kötelező!
https://borjour.hu/rendezvenyek/balatonbor-evjarat-premier

Kommentek