Az élet szép! – elindult a KIOSK reggeli

Pár hónapig szinte elképzelhetetlen volt, hogy újra a családunkkal, barátainkkal együtt tervezzük a programokat, közös élményeket gyűjtsünk. A KIOSK-ban úgy gondolják, hogy minden egyes nap ünnep lehet, ha közösen ülünk az asztal köré — immár a reggeli órákban is, mostantól minden nap fejedelmi reggelikkel készülnek - hisz az élet szép! 

Az ébredésre és életigenlésre komponált menüt Orosz Gábor séf vezényletével állították össze minden nap reggel 08:00-11:30-ig elérhető menüt a teraszon is élvezhetjük. Az egyszerű lekváros croissanttól a ház füstölt lazaccal, spenóttal és hollandi mártással kínált buggyantott tojásig ér. Amellett, hogy központi szerepet kapnak a mennyei, ropogós héjú kovászos kenyerek és a YouTyúk szabadtartású, kapirgálós csirkéktől származó tojásai, azokra is gondoltak, akik könnyedebb zabkására, zöldségekre, gyümölcsökre, vegán megoldásokra vágynak a korai órákban. 
 
Az elmúlt hónapok egyik legfontosabb tanulsága, hogy az összefogás, barátságok és az emberi kapcsolatok bármilyen nehézségen átsegítenek. Régi álmunk vált valóra a reggeli megvalósításával, mostantól így nem csak az estéket, hanem a reggeleket is új élményekkel töltve, közösen ünnepelhetjük. Ételeinket is ez inspirálta.” - nyitotta a közös reggelit Hlatky Schlichter Hubert, a KIOSK tulajdonosa.
 
A laktató tojásételeket szabadon választott feltétekkel, megannyi extrával is elkészítik, de az olyan előre összeállított, komplett buggyantott tojásos fogásokban is profik, mint az Eggs Benedict, vagy az Eggs Royale. A zöldspárgával és szarvasgombás hollandi mártással tálalt KIOSK Eggs Benedict pedig egyenesen az étlap egyik ékköve.
 Az italkínálat is tökéletesen passzol a kiválasztott menühöz: a frissen facsart smoothiek és koktélkülönlegességek mellett Veuve Clicquot champagne-t is poharaznak a vendégeknek.
Ahogy azt már a KIOSK esetében megszokhattuk előszeretettel nyúlnak vissza a magyar klasszikusokhoz, ez a reggelivel sincs másképp.  Legyen szó a tradíciókat követő, töltött bundás kenyérről vagy a lecsó inspirálta magyar shakshukáról, ami alapértelmezetten házi kolbásszal és tükörtojással felturbózva érkezik. Hiszen arról volt szó, hogy a reggeli akkor az igazi, ha kiadós!
Ünnepeljük hát az új napot, a korai napsugarakat, a szeretteinket, az együtt töltött időt… és, ha mindehhez egy pohár pezsgőt is rendelnénk, tegyük meg bátran!
 


 Veuve Clicquot története
Az élet szép – Koccintásunk is rá! A reggeli ételeket méltóképp koronázza meg Madame Clicquot története és sikere pohárba töltve, aki korát és kilátásit meghazudtolva építette fel világhírű Champagne házát. Nem volt kérdés, hogy a KIOSK ezt a champagne házat társítja új kínálata mellé, hogy inspirációul is szolgáljon mindannyiunknak!
 
Barbe Clicquot 27 évesen vált özveggyé, (a veuve szó özvegyet jelent) és a 19. század viszontagságai ellenére alapozta meg a világ második legnagyobb champagne házának nemzetközi sikereit. Érvényesült az üzleti világban annak ellenére, hogy a nőknek akkor nem lehetett személyigazolványa sem. Olyan technológiai újításokat talált fel, amelyek a mai napig a champagne készítés alapját képzik. Példaképp neki köszönhetjük az első évjáratos champagne-t vagy az első házasított rosé champagne-t is.
 
A ház leghíresebb tétele vagy zászlóshajója a Yellow Label, ami a sárga címkéjéről kapta a nevét. A kifejezetten angol piacra szánt tételt így különböztették meg édesebb, fehér címkés társaitól. A mai napig Madame Clicquot örökségét és történetét ez az egyedi címke őrzi, ami mára világszerte megtalálható a polcokon.
 

Kommentek