Autentikus francia reggeli az otthonodban – házhoz szállít az à table!

Az à table! autentikus francia reggeliző-pékséget és süteményezőt 2011-ben indítottuk el a budai Fény utcai piac mellett. A hálózat mára tíz üzlettel rendelkezik, jellemzően Budapest módosabb részein, például a Hegyvidéken és a Lipótvárosban. 

Két hét alatt váltottunk csatornát 
 
"Az à table! sosem az olcsóságával nyomult, ellenkezőleg: eredeti francia alapanyagokból és technológiákból, na meg a beülős pékségek meghitt hangulatából kovácsoltunk brandet igényes közönségünknek. Kis túlzással azt lehet mondani, reggelizőink arculatát laza városi arcok és laptopjuk mellett kávét kortyolgató üzletemberek határozták meg. 
Ha valaki két hónapja azt mondja nekem, hogy házhoz szállításban kéne gondolkodni, alighanem azt mondom neki: Ne viccelj! Az à table! filozófiájához szorosan hozzá tartozik a vevőkkel való közvetlen találkozás, a családias hangulat.
 


Aztán nagyot fordult a világ. Két hét alatt kellett megoldanunk, hogy átálljunk az online megrendelésekre és a házhoz szállításra. A kínálatot is ennek megfelelően módosítottuk, csak olyan tételeket válogatva be, amelyek esetében a szállítás során is tartani tudjuk a minőséget. Unikum, hogy megtartottuk a boltokban már megszokott heti hétnapos szolgáltatást, vagyis nemcsak hétköznapokon, hanem szombaton és vasárnap is friss pékárut, süteményt szállítunk. 
 
Az éremnek van egy másik oldala is, és ez a vállalkozás működtetése a jelenlegi nehéz helyzetben. Másokhoz hasonlóan számunkra is az egyik legfontosabb feladat a munkaerő megtartása, hűséges pékeink, cukrászaink, üzletvezetőink, felszolgálóink megélhetésének biztosítása. A házhoz szállítás során több dolgozónkból lett maszkos futár. Mindezt felelősségteljesen és derűvel teszik, köszönet jár nekik!
 


Házhoz lehet vinni a frissen sütött croissant illatát? Muszáj! Mint ahogy azzal is szembe kell néznünk, hogy ugyanúgy, ahogy azelőtt volt, már nem lesz soha. Az új helyzetből kihozni a lehető legtöbbet, legjobbat, ez most a feladat. Ha aztán az élet lassacskán visszatér a megszokott kerékvágásba, és újranyitnak az à table! üzletei, boldogok leszünk. Mint ahogy boldogan tartjuk majd meg az online üzletágat: a kedvező tapasztalatok azt súgják nekem, hogy a vásárlók is ezt akarják majd."
 
Hajdu Péter, az à table tulajdonosa
 

Mentőöv pékeknek
Hajdu Péter az à table! saját házhoz szállítása mellett szakmaközi összefogást indított. A Karanténkalács weboldalról pékáru-egységcsomagokat lehet házhoz rendelni – megfizethető áron. A kenyereket és kalácsokat helyi pékségek sütik, és önkéntesen viszik házhoz biztonságosan, az „érintésmentes” protokoll szerint. A kezdeményezés kettős célt szolgál: minél több veszélyeztetett embert otthon tartani, a bevételekből pedig munkahelyeket menteni meg magyar kispékségeknél.
 

Kommentek