A velencei strand food truck különlegességekkel vár!

Július elsején megnyitja kapuit a Velencei-tó első, közösségi erőből megújult strandja: a velencei Északi Strand. Ezen a strandon minden felújított épület, minden lekövezett sétány arról árulkodik, hogy van közösség és van tenni akarás a városban.

Önkéntesek, és helyi vállalkozók munkája tette lehetővé azt, hogy Velence egyik legszebb partszakaszán újból fürödni lehessen. Létrejött egy olyan partszakasz, amelyet a városbeliek igazán a magukénak érezhetnek.
A strand azonban nemcsak ezért különleges, hanem azért is, mert új szemlélettel közelíti meg az üzemeltetést a város. Az a cél, hogy a strandolás ne csak a fürdőzésről szóljon. Nemcsak sportpályák, gyerekek számára készült homokos-sziklás föveny és a tópart egyik legjobb vízi sporttelepe, a Crosswater szolgáltatásai teszik egyedivé az Északi Strandot, hanem az is, hogy a strandon igazi kulináris különlegességeket lehet találni.
A hazai Street Food kultúra talán legismertebb képviselői telepednek meg a strandon öt különleges busszal, valamint minőségi, kézműves termékekkel és környezetbarát eszközökkel. 
 
Paneer

"Ez nem egy hagyományos értelemben vett „sajtburger”. Ismersz olyan embert, aki ne szeretné a rántott sajtot? Mi nem! Pedig mindenhol a legegyszerűbb és legolcsóbb „ipari” trappista jellegű sajtból készítik. A Paneer újragondolta a rántott sajt fogalmát. A cheddart és a klasszikus, kiváló minőségű trappistát hagyományos panírmorzsa helyett speciális morzsánk köntösében rántjuk ki, és frissen sült ciabattában, különleges házi készítésű szószainkkal és feltétjeinkkel burger formájában kínáljuk nektek. A húsimádóknak sem kell lemondani az élvezetekről. Prémium marhahúsos hamburgereink speciális sajtokkal ötvözve méltóan színesítik a választékunkat. Cégünk a folyamatos termékfejlesztés mellett ügyel arra is, hogy minél kevesebb műanyagot használjuk, így 2020 óta teljesen kivontuk ezeket a napi használatból."
 


BORKAS Fröccsbusz
 
"Barkas B 1000 kisbuszból épített exkluzív kialakítású fröccsbusz. Egyedi megjelenésünkkel, az általunk nyújtott hangulattal, a minőségnek és tapasztalatunknak köszönhetően a vendégek körében mindig nagy sikert aratunk, ezzel színesítve a rendezvényeket. Friss, ropogós fröccseinket a legüdébb borainkból és a legvadabb szódánkból házasítjuk. Célunk a Monostor Borház borainak népszerűsítése és a minőségi fröccsözés elterjesztése. Saját boraink mellett saját pálinkát is kínálunk a vendégeknek, de gondolunk a gyerekekre is: igazi szódából készült hagyományos szörpökkel várjuk őket. Italainkat repohárban vagy lebomló pohárban kínáljuk vendégeinknek!"
 

KOLBICE by Kobe: saját fejlesztésű, eredeti magyar street food
 
"Termékkínálatunkat azzal a céllal alkottuk meg, hogy vendégeink mindig kiváló minőségű street foodot kapjanak kézhez, ezért gondosan megválogatjuk a felhasznált alapanyagokat. A Kobe Sausages cég megalakulása után bővítettük az Original Kolbice termékpalettáját. Ebben a kategóriában magyaros és bajor sertéskolbászokat kínálunk len- és szezámmagos kenyértölcsérben. Az eredeti Kolbice új változatai Kobu Street, Bbq Jerky és a Kolbites Retro fantázianévre hallgatnak. A Kobu Street, ami a gyerekek nagy kedvence: egy hatalmas, ízletes, de nem csípős kolbász petrezselymes bagettben. A Bbq Jerky a barbecue szerelmeseinek készült: marhakolbászkák, len- és szezámmagos tölcsérben, bbq szósszal, szárított marhafalatocskákkal. A Kolbice Retrót pedig a hagyományos ízek kedvelőinek ajánljuk. A tál tartalma: 3 sült kolbász, paraszt vekni és savanyúság. Termékeink egyik legnagyobb előnye, a hogy kizárólag frissen készülnek és változatos feltétekkel, szószokkal tesszük egyedivé ételeink ízvilágát. Kolbászaink garantáltan szója-, glutén- és laktózmentesek, természetes juhbélbe töltve. Fontos cégünknek a környezetvédelem, ezért egységeink teljesen műanyagmentesen üzemelnek."
 

UAZaRétes: az Igazi Házi Rétes

"Az UAZaRétes food truck egy UAZ 452 típusú kisbuszból átalakított, nyitható tetejű, önjáró Rétesbusz. Több évtizede készítjük hagyományos, kézzel húzott házi réteseinket dabasi családi manufaktúránkban, dédnagymamánk receptje alapján. A rétesek csak hazai alapanyagokból készülnek, tartósítószer- és adalékmentesek. Réteseinket helyben sütjük, így mindig frissek. Az általunk készített, kiváló minőségű rétesek Dabas-Sári község hagyományainak részeként maradtak fent. A sári rétes különlegessége a hagyományos recept alapján készített, leheletvékonyra húzott tészta és a töltelékek megszokottnál jóval dúsabb, gazdagabb használata. Készítésének tudománya, ízvilága nemzedékről nemzedékre öröklődött, és ezt az évszázados hagyományt kívánjuk megőrizni és átadni. Jókai Mórt idézve: „A jó rétestészta olyan vékony, hogy el tudod olvasni alatta az aznap reggeli újságot.” Réteseinket komposztálható/lebomló tálcákon kínáljuk."
 


Monostor Borház FröccsKert

"A Monostor Borház FröccsKert egy 1970-es évekbeli, veterán cirkuszi lakókocsi, melyet teljes körűen felújítottunk, átalakítottunk. A környezetbe illeszkedő, mégis figyelemfelkeltő, a régmúltat felidéző vendéglátó egység hangulatos törzshelye lehet a velenceieknek és az ide látogatóknak. A FröccsKert az Északi Stranddal együtt kíván létrehozni egy olyan otthonos, vidám közösségi teret, amely koncertek, irodalmi estek, filmvetítések központja lehet. Italkínálatunkban a házi limonádék, a házi szörpök, frissítők, termelői borok, jéghideg fröccsök, kisüzemi sörök választékával kívánjuk biztosítani a színvonalat. Mert hiszünk abban, hogy a vásárlói elégedettséghez vezető legjobb út a kézműves termék. Termékeink között kiemelt szerepet szánunk a hungarikum italoknak is. A környezeti adaptációhoz hozzájárul a repohár, valamint a lebomló pohár használata is."
 


 
Merci kézműves sörök

"Az adventi vásáron, illetve a Velencei Karneválon is már találkozhattak azzal a piros kisbusszal, ahol a Zirci Apátsági Kézműves Sörök kedvelői kóstolhatták meg a különleges ízesítésű söröket Billege Imre kedves kiszolgálásának kíséretében."


 
Party Büfé
 
"Schmicsek Ferencné Erika vagyok, ahogy mindenki ismer: „a lángosos”. Velence Északi Strandján üzemeltetem már 2000 óta a Party Büfét, ahol a lángos mellett hekket, debreceni kolbászt, hamburgert, főtt kukoricát és palacsintát is fogyaszthatnak a hozzánk betérő vendégek. Reméljük, hogy a korábbi vendégeink mellett idén új vendégekkel is találkozhatunk! Büfénk a strandolók mellett a biciklisek számára is közkedvelt pihenőhely volt a korábbi években is, mivel a büfé a parkoló felől is elérhető. Szeretettel és vidám hangulattal várom mindazokat, akik finom ételekre és frissítő italokra vágynak a Velencei-tó partján!"
 

Kommentek