Vigyázzunk egymásra a Richter Egészségvárosokon is!

Rendhagyó évad elé néz az idei Richter Egészségváros program. A korábbi évektől eltérően mind a hét helyszínre az év második felében látogat el az eseménysorozat, a szűrések, tanácsadások, előadások pedig fokozott körültekintéssel és elővigyázatossággal zajlanak majd.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2020-ban is folytatódik a Richter Egészségváros országjáró programja. A jelenlegi körülmények lehetővé teszik a rendezvények megtartását, így amennyiben a járványügyi korlátozások nem változnak, idén is hét egészségügyi intézményt tudunk támogatni a program megvalósításával.
 
A hangsúly most duplán a megelőzésen lesz
A Richter Egészségváros programokon a különböző szűrések, tanácsadások és előadások az egészségtudatosságra, a rendszeres ellenőrzések és szűrések fontosságára, a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. A járványhelyzetre való tekintettel a megelőzés témája új elemekkel egészül ki, hiszen a célunk az, hogy mindenki biztonságban legyen a rendezvényeken.
 

Ennek érdekében:  • az Egészségvárosok 5 pontján szenzoros, érintésmentes kézfertőtlenítő állványt helyezünk ki;

  • a szűrések, tanácsadások sátraiban kéz- és felületfertőtlenítőket helyezünk ki;

  • javasoljuk a 1,5 m távolság betartását a nem egy háztartásban élők számára – ennek betartását felhívó táblákkal segítjük;

  • csökkentjük a székek számát az előadások helyszínén, ezzel is biztosítva a védőtávolságot;

  • a szűrések, tanácsadások és előadások során kötelező a maszk viselése;

  • a szűréseket, tanácsadásokat végzők, valamint a helyszíni segítők számára kötelező a maszk használata;

  • a szűrések, tanácsadások helyszíneinek kialakításakor szintén figyelembe vesszük a 1,5 méteres védőtávolságot;

  • mindezek betartását tájékoztató táblákkal segítjük.


Természetesen, amennyiben az egyes helyszíneket érintő jogszabályi korlátozások változnak, minden esetben eleget teszünk a kötelezettségeknek, illetve tájékoztatjuk a helyszínre látogatókat az esetleges változásokról.
 
Ezért is érdemes figyelemmel kísérni a Richter Egészségváros hivatalos Facebook-oldalát, valamint az egyes helyszínekhez tartozó Facebook-eseményeket.
 
Vigyázzunk egymásra, az egészségünkre és találkozzunk az Egészségvároson!

Kommentek