Úszással egy jó ügyért

Elindult az idei Swimathon 2017 közösségi adománygyűjtő kampány, melynek keretében eddig 140-en vállalták,  hogy úsznak egy számukra fontos civil ügyért,  sőt kampányolnak érte és támogatást gyűjtenek a javára. Az adománygyűjtő kampány egyik támogatott civil szervezete a KórházSuli Alapítvány, melyet a Richter Gedeon Nyrt. is támogat a társadalmi felelősségvállalás jegyében tett erőfeszítései keretében.

Hét ferencvárosi érintettségű civil projektért folyik a kampány, melyet most másodszor szervez meg  a helyi közösségi adománygyűjtés népszerűsítésért létrejött Ferencvárosi Közösségi Alapítvány.  A Swimathon kampányban a civil szervezetek közös célja, hogy az általuk felkért úszók révén – akik az érintettjeik, munkatársaik,  önkénteseik, támogatóik és barátaik köréből kerültek ki – olyan magánadományozói és céges támogatáshoz jussanak, amellyel nagy lépést tehetnek a saját területükön megálmodott projekt megvalósulásáért.
 
A swimathon.hu kampányoldalon bemutatott úszók többsége civil, olyan felnőtt, gyerek vagy család – sőt, akad az indulók közt egy 16 fős kisiskolás osztály is –, akik mind egyéni kihívásokat vállaltak. A civilek mellett híres emberek is beálltak az úszók soraiba, többek között a Richter felkérésére, a KórházSuli színeiben vállalta az úszást Martinek János, kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó,  a magyar felnőtt és junior öttusa-válogatott szövetségi kapitánya is.
 
A kórházba kerülő, valamint a tartósan otthon gyógyuló gyerekek egyik nagy kihívása az, hogy lépést tudjanak tartani az iskolai tananyaggal és az őket visszaváró osztálytársaikkal, barátaikkal. Ehhez igyekszik a KórházSuli program segítséget nyújtani, mely kortárs segítő csoportok tudására és önkéntes munkájára épül. A beteg gyerekek támogatást kapnak ahhoz, hogy a gyógyulásuk után minél kisebb lemaradással tudjanak visszacsatlakozni iskolájukba. Ugyanakkor a programban résztvevő orvosok szerint egy célokat kitűző gyerek sokkal aktívabban vesz részt a gyógyító folyamatban is. Emellett az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a társadalom számára is fontos hozadéka van a programnak: a résztvevők kölcsönösen formálják és gazdagítják egymást,  fejlődik a  személyiségük, ami hozzájárul ahhoz, hogy érzelmileg érett, felelősségteljes, empatikus és stabil felnőttekké váljanak.
 
Az idei adománygyűjtő úszáson befolyó pénzből a KórházSuli a 2017/18-as tanév képzéseit, csapat összejöveteleit, segített-segítő találkozásait kívánják finanszírozni. A felajánlásokat a Swimathon 2017 program hivatalos magyarországi honlapján keresztül lehet megtenni a https://2017.swimathon.hu/csapat-vagyunk/ oldalon.
 
 
„Támogass egy úszót, s rajta keresztül egy jó ügyet!”

Kommentek