Újra lehet pályázni a Richter Anna Díjra – 12 óra – a stroke betegség megelőzéséért

A 2020-as év kihívásai ellenére sikeresen megvalósult az idei Richter Anna Díj öt győztes projektje, melyeket október 13-án ünnepélyes keretek között mutattak be az érdeklődők számára. A projektbemutató napján megnyílt az új pályázati időszak is: a kreatív, ötletes, egészségügyet és oktatást jobbá tevő terveket 2020. december 1-ig várja a zsűri.

Most az idei év nyerteseivel szeretnénk kedvet csinálni az új pályázatok beadáshoz.


 
Az egészségügyi szakdolgozó kategória győztese: a 12 óra – a stroke betegség megelőzéséért
200-250 ezren élnek a stroke árnyékában hazánkban. Baji Anikó sürgősségi triázs és 12 óra névre hallgató projekt csapata lebilincselő és egyben oktató rövid játékfilmet készítettek a stroke valódi arcáról. Az egyedülálló prevenciós szemléletű alkotás a beteg szemszögéből mutatja be a páciens helyzetét, informál és felhívja a társadalom figyelmét a megelőzés fontosságára. Szily Nóra újságírónő, pszichológus, zsűritag, kommunikációs szakemberként is rendkívül kreatívnak találta az alkotást, és megfogalmazta, hogy nincsenek kételyei: a film megtekintése, széles körű terjesztése életeket menthet.
 


 

Rajtad a sor!2020. december 1-ig újra lehet pályázni a Richter Anna Díjra, a pályázatok feltöltésének, valamint a legfontosabb információknak, híreknek a www.richterannadij.hufelülete ad helyet. Naponta friss tartalommal találkozhattok a facebook.com/richterannadij közösségi oldalon.

Kommentek