Természettudományok határok nélkül

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de


március 8-ig a


www.richterannadij.hu


oldalon


elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.


A projekteket bemutató videók és a pályázatokat bemutató anyagok elérhetők a fenti honlapon, ugyanakkor a következő hetekben részletesen is bemutatjuk az egyes kategóriákat, és a döntőbe jutott csapatokat.
 

Pedagógus kategória:


Természettudományok határok nélkül


 


A világszerte nagy népszerűségnek örvendő Khan Academy mindenki számára díjmentesen elérhető, színvonalas és alkalmas a tananyag megszerettetésére, a ma létező egyik legmodernebb online eszköz. A 10 évvel ezelőtt Kaliforniában létrehozott tananyagokat élményszerűen, közérthetően közvetítő módszert néhány évvel ezelőtt ismerte meg a projektet vezető Dr. Lovas Eszter, aki azóta létrehozta az Akadémia Határok Nélkül Alapítványt. Az Akadémia hazai adaptációs munkáját összefogó, korábban tananyagírással, tantervfejlesztéssel és tanártovábbképzéssel foglalkozó pedagógust pályája elejétől foglalkoztatta a mai igényekhez alkalmazkodó módszer honosítása a hazai oktatásban. Mára egy közel 40 fős, szakmailag kivételesen erős önkéntes csapattal dolgoznak azon, hogy a magyar diákokhoz is eljusson ez az egyedülálló platform. A világjelenségnek számító Khan Academy honlap 10000 videót és több százezer gyakorló feladatot tartalmaz, a sokféle elérhető anyagon túl népszerűségéhez hozzájárul, hogy a tananyagok használatára komplex tanulási rendszert épített ki, mely személyre szabottan, tudásszinttől függően kínálja fel az egyes témákat. Eszterék naponta olvasnak a világ minden tájáról a központi irodába érkező visszajelzéseket, melyek alapján túlzás nélkül állítható, a módszer életeket változtat meg, sorsok fordít a lehető legjobb irányba. A tanárok és szülők számára is remekül használható oldal magyar változata 53 szöveges tananyag fordításával, 93 videó feliratozásával bővülne a díj segítségével.

Kommentek