Szimpatikus klinikus – országjáró roadshow

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de


március 8-ig a


www.richterannadij.hu


oldalon


elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.


A projekteket bemutató videók és a pályázatokat bemutató anyagok elérhetők a fenti honlapon, ugyanakkor a következő hetekben részletesen is bemutatjuk az egyes kategóriákat, és a döntőbe jutott csapatokat.
 

Gyógyszerész kategória:


Szimpatikus klinikus - országjáró roadshowMagyarországon jelenleg 500 gyógyszerész rendelkezik kórház-klinikai szakvizsgával, miközben a betegbiztonság növelése érdekében ennek a számnak a többszörösére lenne szükség. Hazánkban még nem alakult ki a nyugat-európai országokéhoz hasonló tradíciója a klinikai gyógyszerészetnek, pedig fontos lenne, hogy orvosokkal, dietetikusokkal, gyógytornászokkal és ápolókkal egyetemben egy jól megszervezett klinikai teamet alkossanak, segítve a betegek szakszerű ellátását, mielőbbi felépülését. A többségében klinikai gyógyszerész rezidensekből álló lelkes csapat azt tűzte ki célul, hogy végigjárva az ország gyógyszerészképzést végző egyetemeit, átfogó képet adjanak munkájukról az érdeklődő hallgatóknak, megmutassák a terület szépségeit, sokszínűségét, és tájékoztatást nyújtanak a graduális képzés utáni lehetőségekről. A roadshow keretében a szakmában ismert szakemberek tartanának előadást, de beépítenék a gamifikáció eszközeit is, szituációs helyzetgyakorlatokkal, kvízzel színesítenék a programot.

Kommentek