Szeptember 28-án Piliscsabára látogat a Richter Egészségváros

Szeptember 28-án Piliscsabára látogat a Richter Egészségváros, ahol a lelkes résztvevők a szűréseken és a programokon való részvételükkel a pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet számára gyűjthetnek adománypontokat. A rendezvény kapcsán Dr. Surjánné Dr. Tóth Margittal, a Pilisvörösvár Szakorvosi Rendelőintézet igazgatójával beszélgettünk.

Fontosnak tartja a lakosság egészségtudatosságra nevelését?
Igen, nagyon fontosnak tartom az egészségtudatos nevelést. Ma már nagyon sok tudományos kutatás foglalkozik azzal, hogy az egészségtudatos életvitel gyakorlatilag olcsóbb az egész társadalomnak. Aki egészségtudatosan él, ritkábban betegszik meg, jóval kevesebbet kell költenie neki-, és az egész gazdaságnak az egészségügyi ellátására.
 
Miért fontos, hogy minél több emberhez eljusson a szűrések fontosságának üzenete?
Számos betegség megelőzhető a szűrések segítségével. Sok esetben az időben történt felismerés jobb esélyeket teremt a megfelelő kezelésre, gyógyulásra.
 
Ön szerint a vidám hangulatú, családias Richter Egészségváros pozitív üzenetként szolgálhat, hogy minél több embert motiváljon a gyakori szűréseken való részvételre?
Mindenképpen jobb kedvet teremt egy szűrésen való részvételre, ha az egész család ott van.
De nem csupán a szűrésekre vonatkozik ez, hanem minden egyébre. Sokkal vidámabb, ha az ember egy közösségben sportol, mozog. Együtt az emberek egymást motiválják.
Mit gondol arról, hogy a Richter Egészségvároson nemcsak a saját egészségükkel foglalkoznak az emberek, de jótékony célért is tesznek, hiszen aktivitásukkal a Pilisvörösvár Szakorvosi Rendelőintézetet is segítik?
Az emberek ismerik az egészségügy szerény finanszírozását, azt remélem, hogy jelenlétükkel, előadásokon, szűréseken való részvételükkel örömmel fogják támogatni az egészségügyi szolgáltatót.
 
Napjainkban nehéz hiteles információt szerezni az egészségünkkel, és betegségekkel kapcsolatban. Ön mit tanácsol, honnan tájékozódjunk?
Jobb, ha az egészségügyi szakemberek véleményét hallgatja meg az ember. Magam is gyakran találkozom orvosi munkám során azzal a jelenséggel, hogy betegségek gyógyításával kapcsolatos különböző tévhitek sokkal intenzívebben terjednek, mint a tudományos érvekkel alátámasztott kezelések. Az egészségügyi dolgozók tekintélye, képzettsége sokat segít a helytálló információk megszerzéséhez.
 
A rendelőintézet dolgozói is készülnek a rendezvényre?
Amióta tudok az eseményről, azóta folyamatosan lelkesítem a pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet dolgozóit. Nagyon remélem, hogy teljes létszámban részt vesznek a rendezvényen, ezzel mindenki anyagilag és erkölcsileg is támogatja az intézményt.
 
A résztvevők minden egyes szűrésen és programon való részvétellel 300 forinttal növelik a Richter által felajánlott 2 millió forint alapadomány összegét. Önök mire tervezik felhasználni az adományt?
Új, a meglévőnél modernebb nőgyógyászati ultrahang készüléket szeretnénk az adományból vásárolni.
 
 
2019. SZEPTEMBER 28. - PILISCSABA BAJCSY-ZSILINSZKY ÚT, VÁROSHÁZA
 
"Jöjjön el családjával, és részvételével növelje a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézetnek szánt adományt! A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a Pilisvörösvári Szakorvosi Rendelőintézet számára, Nőgyógyászati ultrahangkészülék beszerzésére.
Ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához."
 

Kommentek