Richter Egészségváros 2017: Megduplázódott az alap adomány Budapesten

Budapesten több ezren tettek egészségükért, mellyel egyben hozzájárultak a Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ koraszülött osztály műszerezettségének javításához.
A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapfelajánlását a lakosok szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon való részvételükkel megduplázták, így majd négy millió forintra egészült ki az alap adomány.

„Erzsébetváros önkormányzata nevében azt szeretném kiemelni elsőként, hogy rendkívül fontosnak tartjuk ezt a programot, hiszen az egészségünk nem csak átvitt értelemben, hanem a szó fizikai értelmében is szívügyünk. Erzsébetváros önkormányzata külön köszönetét szeretné kifejezni a Richter Gedeon óriás vállalatnak, aki méltán világhírű és méltán a világ egyik legjelentősebb gyógyszergyártó cégének minősül. Tudjuk, hogy ennek a programnak a létrehívásával sokat tett azért, hogy az emberek tudatosan, az egészségre koncentráltan a betegségek megelőzése vonatkozásában tudják az életüket felépíteni.” – Ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a rendezvényt Dr. Bajkai István Budapest, Erzsébetváros Önkormányzatának alpolgármestere, szombat délelőtt.
 
A nagyszínpadon az óbudai Göncöl Néptáncegyüttes indította a programsorozatot, eközben pedig már elkezdődtek az első szűrések is. Az egész napos lendületet pedig Katus Attila délelőtti edzése adta meg, ahol fiatalok és idősek, de még külföldiek is együtt tornáztak.
 
A Richter a Nőkért sátrakban főképp beszélgetésekbe lehetett bekapcsolódni, fellépett Pál Dénes, az Alma Együttes, és szenzációs táncosokat is megcsodálhattak a nézők. A program fővédnöke, Rudolf Péter és a nagykövetek is, úgy, mint, Radványi Dorottya, Jaksity Kata, Krizsó Szilvia, Rácz Zsuzsa, Nagy Tímea, Rákóczi Ferenc és Katus Attila is beszélgettek, tanácsot adtak és szűréseken is részt vettek.
Az összegyűjtött összeg is azt mutatja, hogy a budapestiek is tenni akarnak az egészségükért, és ezzel az alap adományt tovább gyarapították.
A Richter Egészségváros egy olyan, ingyenes, országjáró szűrőprogram, ahol nem csak saját egészségükért tehetnek a rendezvényre kilátogatók, hanem jótékony célt is támogatnak. Minden szűrésen, tanácsadáson, előadáson való részvétel pontokat ért, a pontok pedig egyenként háromszáz forintot. Így sikerült a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott két millió forintos alapadomány összegét megduplázni.
 
A Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ inkubátor vásárlásra költi az összegyűlt pénzt, a 3.984.500 forintot, melyet a nap végén Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és PR vezetője adott át.
 
„Nagyon sokan voltak ma itt, és megnéztük, hogy az eddigi budapesti helyszínek közül a kilenc év alatt volt e olyan budapesti helyszín, ahol ennél többen vettek részt szűréseken, és ennél több pénz gyűlt össze, és nem. „
 
Vagyis Budapest minden tekintetben rekordot döntött, még soha ilyen sokan nem voltak a fővárosban Egészségvároson, és még soha ennyi pénzt nem gyűjtöttek össze a szűrésekkel.
 
„Köszönjük szépen mindenkinek, és külön örülünk annak, hogy a jó idő mellett, az eddigi budapesti megjelenéseket is sikerült felül múlni. És remélem, hogy mindenki számára hasznos is volt. Saját dolgozóinkat is láttam, hogy bizony igen csak kitettek magukért”- mondta Dr. Sásdi Antal, a kórház főigazgatója.
 


A kórház tehát összesen 3.984.500 forint adományt kapott, melyet inkubátorok vásárlásra fognak költeni.

Kommentek