Richter Aranyanyu Díj: Rogus Piroska

Hétfőn elkezdődött a szavazás, a te kezedben van az Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják november 22-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

 

Rogus Piroska

Rogus Piroska neve egybeforrt a győri Petz Aladár Kórházzal. Kislány kora óta hatalmas elhivatottsággal kikövezett egyenes út vezette őt az egészségügybe. Tizenhat éves kora óta, immár harminc éve a kórház a második otthona.

Folyamatosan képezte magát, kisnővérből mára a Sürgősségi Osztály osztályvezető főnővér helyetteseként végzi munkáját. Az osztályon dolgozó minden munkatársa tűzbe menne Piroskáért, aki szíve-lelke, motorja a csapatnak, mindig mindenben számíthatnak rá.

Jelölője szerint, ha tovább gondoljuk Piroska hitvallását, hogy a munkahely a második otthonunk, akkor Piroska az osztály minden dolgozójának második anyja.

Napi 24 órában elérik, ha csak ő tudja a választ éjszaka is hívhatják, de azt is megérti, ha valaki magánéleti ügyei intézése miatt késik. Ilyenkor ő az, aki beugrik bárki helyett, hogy minden gördülékenyen haladjon a betegek körül.

Piroska személyes ügyének tekinti, hogy abban az időszakban, amíg a betegek a kórházba kényszerülnek, megkönnyítse számukra az ott tartózkodást.

A többi jelölt bemutatása és szavazás:

Aranyanyu 2015

Kommentek