Richter Aranyanyu Díj: Kőpataki Katalin

Hétfőn elkezdődött a szavazás, a te kezedben van az Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják november 22-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

 

Kőpataki Katalin

Kőpataki Katalin pszichológus, szakterülete olyasmi, amire nincs is magyar szavunk, nem is tudjuk kezelni, pedig nagyon súlyos probléma: a gyerekek közt előforduló bullying-jelenség, ami egymás ismételt "piszkálását", zaklatását, bántalmazását, kiközösítését jelenti személyesen vagy internetes csatornákon keresztül.

A fel nem ismert bullying számos tragédiáért felelős, becslések szerint évente világszerte 19 millió gyerek kísérel meg öngyilkosságot miatta.

Magyarországon körülbelül minden harmadik gyermek érintett különböző formában, fizikai vagy lelki bántalmazást szenvedett el az iskolai közösségben.

Katalin amellett, hogy iskolapszichológusként dolgozik két helyen is, állami gondozott gyerekeknek szervez adománygyűjtést és futball-tábort, mesekönyvet is írt.

Dinamikus, tettvággyal teli ember, aki a hivatásának él. Azon dolgozik, hogy egy érzelmileg intelligensebb, elfogadóbb világban éljünk.

A többi jelölt bemutatása és szavazás:

Aranyanyu 2015

Kommentek