Richter Aranyanyu Díj: Joánovits Andrea

Elkezdődött a szavazás, így a te kezedben van az Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják november 22-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

 

Joánovits Andrea

Joánovits Andrea Székesfehérváron dolgozik dentálhigiénikusként, igazi jótét lélekként azonban, ahol és akinek kell, segít.

A mátraszelei lakóotthonnal egy kutyamentés során került kapcsolatba. Azonnal megkedvelte a faluszéli házban élő gyerekeket és a róluk gondoskodó ott dolgozókat.

Szakmájából adódóan első lépésként Andrea abban segítette őket, hogy minden eszközük meglegyen a megfelelő fogápoláshoz, és a szükséges fogápolási ismeretekkel is ellátta a csapatot.

Mivel nem tudta és nem is szerette volna elengedni a kezüket, nagyobb baráti társaságát is bevonva közösen gondoskodnak arról, hogy az otthon semmiben ne szenvedjen hiányt. Ruhaneműn és játékokon túl szükség esetén bútorokkal, műszaki cikkekkel járulnak hozzá a gyerekek kényelméhez, de sort kerítettek már közös nyári táborozásra, strandolásra, kirándulásra is.

Mivel a mátraszelei épület nagyon rossz állapotban volt, egy napon nekiálltak és azzal lepték meg a lakókat, hogy újjávarázsolták a házat.

Az anyák napi virágültetésen, karácsonyi süteményosztáson át, lehetetlen felsorolni, milyen ötletek valósultak már meg Mátraszelén Andreának köszönhetően, aki élő bizonyítéka annak, hogy összefogással, tenni akarással egy kis csapat hegyeket képes megmozgatni.

Az otthon lakói pedig egyenes azt állítják, hogy egy angyal szállt közéjük.

A többi jelölt bemutatása és szavazás:

Aranyanyu 2015

Kommentek