Richter Aranyanyu Díj: Jánosek Edina

Elkezdődött a szavazás, így a te kezedben van az Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják november 22-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

 

Jánosek Edina

Jánosek Edina ápolónőként került kapcsolatba az otthoni szakápolással, az életük végső szakaszához érkezett betegek ellátásával.

A halált az élet természetes részének tekinti, Edinát ez a tudatosság segíti abban, hogy munkáját örömmel végezhesse és önfeledten térhessen haza szerető családjához: párjához, nagyfiához és 5 hónapos kisbabájukhoz.

Szemlélete, szeretetteljes odafordulása elfogadhatóvá, tartalmassá és a körülményekhez képest a lehető legszebbé formálja ezt a sokak számára tabuként kezelt, félelmetes folyamatot.

Jelölője édesanyja és édesapja távozásánál is igénybe vette a hospice szolgáltatásait, szoros kapcsolatba került Edinával, akinek fontos szerepe volt abban, hogy szülei méltóságteljesen távozhassanak.

A haldokló mellett a családtagok felkészítése és támogatása egyaránt fontos a hospice ellátásban, hiszen a gyógyíthatatlan betegség mindvégig nagy lelki megterhelés a beteg és a családja számára. Különösen így van ez az utolsó stádiumban, amikor a beteg egyre fenyegetőbben éli át a halál közeledtét.

A közvetlen támogatáson túl Edináék a társadalom hozzáállását is formálni szeretnék, hogy ne az ismeretlentől rettegő elutasítás határozza meg a halálhoz való viszonyunkat.

A többi jelölt bemutatása és szavazás:

Aranyanyu 2015

Kommentek