Richter Aranyanyu Díj: Dr. Schill Beáta

A te kezedben van az Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják október 30-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

 

Dr. Schill Beáta

 

Dr. Schill Beáta, „Kengurumama” neonatológusként azokért él, akik a legkiszolgáltatottabbak az éppen csak a világra csodálkozók közül. A koraszülöttekért. Ars poeticája szerint a sokszor csak alig 50-60 dekás babák az igazi főnökök, az őket ápolók, gyógyítók feladata úgy szolgálni őket, hogy mielőbb teljes családként térhessenek haza szüleikkel.

 

A koraszülött gondozást igazi csapatmunkának tekinti. A doktornő hosszú évek óta szorgalmazza az édesapák bevonását a koraszülött ápolásba, hogy ők is az első perctől megélhessék a szülővé válás szépségeit. A koraszülés  lelkileg is nagyon megterhelő folyamatában rendkívül fontos, hogy a nem hétköznapi helyzetben, kétségek és nehéz döntések közepette is elkezdődjön a családdá kovácsolódás.

 

Magyarországon elsőként kezdeményezte, hogy a kisbabákat a kezdetektől az édesanya és édesapa mezítelen mellkasára fektessék, hiszen a bőrkontaktus biztonsága bizonyítottan  pozitív élettani hatással van a legapróbb koraszülöttekre is. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a kenguruzás az egyetlen csodálatos kapaszkodó a kétségbeesett szülők számára, a gépek, műszerek számukra ijesztően hangos, steril világában. Dr. Schill Beáta mindezt  küldetésének tekinti.

 

Nyomában plexifalak dőlnek le, a szülők, testvérek, nagyszülők előtt addig zárt ajtók nyílnak meg, hálás családok ezrei írnak köszönőlevelet és küldenek fotókat a szépen cseperedő kisbabáról. Beáta a mindennapokban sok erőt merít a családok olykor 10-15 éven átívelő, támogató visszajelzésiből.

 

 

Szavazás és a többi jelölt:

http://aranyanyu.hu/dij

Kommentek