Richter Aranyanyu Díj: Dr. Lazáry Györgyné

Elkezdődött a szavazás, így a te kezedben van a döntős Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják november 5-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni egy-egy voksot. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, bíztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

Szociális területen dolgozók kategóriája:
Dr. Lazáry Györgyné
 
„A gyerekek ellen elkövetett szexuális abúzus a szememben a gyilkosságnál is nagyobb bűn” - vallja Dr. Lazáryné Mária pszichológus szakértő, a Barnahus Nemzeti Tudásközpont vezetője
Az erőszak az áldozat egész további életére kihat, darabokra töri a testet és a lelket. Ezért hozta el Mária csapata Magyarországra az Izlandról ismert és hihetetlen eredményeket magáénak tudó módszert, a Barnahust. A nálunk jelenleg kísérleti programként működő modellben a legfontosabb az áldozat védelme. A módszer - a ma fennálló gyakorlattól eltérően -  azt tekinti alapnak, hogy a bántalmazott gyerekek igazat mondanak és a gyanúsítottnak kell bizonyítania ártatlanságát. A kíméletes eljárás úgy épül fel, hogy a testileg, lelkileg meggyötört áldozatnak egyetlen egyszer, számára ismert és biztonságot jelentő közegben van lehetősége elmondani, mi történt vele. A feldolgozhatatlan sokk hatására sokan elnémulnak, őket erre a célra készített speciális babák segítik, hogy megmutathassák, min mentek keresztül.  Miközben szinte mindenhol emelkedik a gyerekeken elkövetett szexuális abúzusok száma, Izlandon jelentősen javult a helyzet, hála a Barnahus modellnek, ami egyben elrettentően is hat a potenciális elkövetőkre. Mária arra tette fel idejét, pénzét, az életét, hogy Magyarországon is gyakorlattá váljon ez az újszerű eljárás, jelentősen csökkenjen a borzalmakat megélő gyerekek száma, és  senki se úszhassa meg, aki szexuális abúzust követ el.
 


 

Ide kattintva szavazhatsz: http://aranyanyu.hu/dij

Kommentek