Richter Aranyanyu Díj 2016 – Október 30-ig szavazhattok a kedvenceitekre!

16 csodálatos nő, 16 hétköznapi hős. Az elmúlt napokban mindegyiküket bemutattuk nektek, most rajtatok a sor, hogy kedvencet válasszatok és szavazzatok!

 

A Richter Aranyanyu Díj az elmúlt öt évében igazi sikertörténet lett: eddig 37 nőt díjazott. Olyan nőket, akik klasszikus segítő szakmákban dolgoznak, akiknek munkája nélkülözhetetlen a közösségek számára, mégis alig ismertük őket. Az elmúlt öt évben olyan, sokszor tabuként kezelt fontos területek is figyelmet kaptak a kezdeményezés által, mint a gyermekpszichiátria, a gyermekvédelem, a kórházpedagógia, a koraszülött-ellátás csakúgy, mint a magyarországi romák helyzete vagy éppen a droghelyzet.

Tavaly, a jubileumi ötödik év méltó megünnepléseként az alapítók új kategóriát hoztak létre, így orvosnőkpedagógusok és egészségügyi szakdolgozók mellett először a szociális területen dolgozó nőket is díjazták. Ezáltal sikerült ráirányítani a figyelmet azokra is, akiknek munkájára egyre nagyobb szüksége van a társadalomnak, akik a védelemre szoruló gyermekekkel és felnőttekkel, idősekkel, fogyatékos emberekkel, hajléktalanokkal, kirekesztettekkel vagy éppen a szegénységben élőkkel foglalkoznak.

A díjazásról:

Az egyes kategóriák döntősei közül kategóriánként egy-egy díjazottat a öttagú zsűrink választ ki, míg a másik díjazottat kategóriánként a közönség választja ki internetes szavazás útján. 

A zsűri tagjai:

Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Dobó Kata színésznő, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója; Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint a díj megálmodója, Rácz Zsuzsa író.

Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják október 30-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni egy-egy voksot. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, bíztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek. 

Kövessétek az Aranyanyut a közösségi oldalon is, ahol érdekes hírekkel, kulisszatitkokkal, játékokkal és értékes nyereményekkel várnak titeket. A szavazás végén a www.aranyanyu.hu oldal szavazófelületén keresztül voksolók között egy tabletet sorsolnak ki, öt szerencsés pedig együtt izgulhat a döntősekkel a november 10-i Richter Aranyanyu Díj ünnepélyes díjátadó gáláján, ahol fény derül a négy közönségdíjas, a négy zsűri díjas és a Ridikül különdíjas Aranyanyu személyére.

Szavazás:

http://aranyanyu.hu/dij

A jelöltekről bővebben:

Dr. Némethné Dr. Ignácz Andrea

Mágoriné Sinka Eszter

Balogh Enikő

Garai Erzsébet

Tóthné Mikulás Veronika

Mester Gyöngyi

Vízvári Csilla

Lencsés Jánosné

Zémann Erika

Kovács Nikoletta

Lados Józsefné

Dr. Molnár Csilla

Dr. Rovács Melinda

Dr. Schill Beáta

Dr. Tóth Erzsébet

Bán Katalin

Kommentek