Richter Aranyanyu Díj: Zémann Erika

Elkezdődött a szavazás, így a te kezedben van az Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják október 30-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

 

Zémann Erika

 

Zémann Erika vezetőedzőként tevékenykedik, több mint száz kislány sajátítja el keze alatt a ritmikus sportgimnasztikát. Varázsa csodálatos személyiségén túl, szemléletében rejlik. Hisz abban, hogy a szeretet, a törődés az igazi motiváló erő és módszere tökéletesen működik.

 

Írisz 6 éves korában, síelés közben, romos spirális lábszártörést szenvedett. A műtétek és rehabilitáció közel egy évében a családon kívül Erika hitt abban, hogy tanítványa újra járni és sportolni fog, ő tartotta benne a lelket, azzal, hogy visszavárja edzésre. Írisz ma már harmadosztályban versenyző, egészséges kislány. Ez a történet nem egyedi az edzőnő életében.

 

Előfordult, hogy verseny előtti éjszaka a kislányok dresszére maga ragasztotta fel az 500 darab csillogó követ. Megértő és együttérez tanítványaival, hisz gyerekkorában maga is sportolt és a túl szigorú, gyakran lelkileg megterhelő edzői módszerek mély nyomot hagytak benne. Felnőttként elhatározta, más utat választ és megmutatja, így is célt lehet érni. Sportoló kislányai a versenyeken maguktól végzik a nehéz nyújtó feladatokat, kapcsolatukat bizalom és kölcsönösség jellemzi. A lányok örömükben-bánatukban egyaránt rohannak szeretett edzőnőjük biztonságot adó karjaiba.

 

Erika sportolói szép eredményekkel büszkélkedhetnek, és mindig örömmel járnak edzésre. Segíti őket eljutni teljesítményük végső határáig, ami szerinte ott van, ahol még az erőfeszítéseket mosoly kíséri.

 

 

Kommentek