Richter Aranyanyu Díj: Lencsés Jánosné

Elkezdődött a szavazás, így a te kezedben van az Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják október 30-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

Lencsés Jánosné

Lencsés Jánosné, Szilvi néni a csömöri a 3. d. osztály tanítója egyedülálló utat választott, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást. Motivációja mögött személyes történet húzódik, saját családjában is előfordultak olvasási nehézségek.  Szilvia pontosan tudja, hogy az értő olvasás minden későbbi tanulás alapja, így pattant ki a fejéből egy remek kezdeményezés.

ő az ötletgazdája az „Év olvasója” programnak, ami a Mátyás Király Iskolában évek óta kiválóan működik. Lényege, hogy a gyerekek az általuk kiválasztott, elolvasott, és a tanító néninek elmesélt könyvek után pontokat kapnak, s a legtöbbet összegyűjtő diák az „Év olvasója” elismerésében részesül.

Természetesen sokkal többről van szó, mint egy versenyről, a Szilvi néni ölébe kuporodó mesélőt a többiek is lelkesen hallgatják, s miközben életre kel egy-egy történet, máris többen kedvet kapnak a könyv elolvasásához. Közben talán észre sem veszik a gyerekek, hogy tanulnak, szókincsük látványosan gyarapszik, gazdagodik tudásuk a világról és a közösséget is összekovácsolja a közös élmény.

Az olvasás szeretete ragadós, a gyerekek és a szülői közösség aktív munkájával már jótékonysági futást is szervezett az osztály az iskola könyvállományának gyarapításáért. „Gyere, fuss velünk a mesék birodalmába“ mottóval indított jó ügyük során nem várt eredményt sikerült elérniük, fél millió forintnál is több adományt gyűjtöttek.

 

Szavazás és a többi jelölt:

http://aranyanyu.hu/dij

Kommentek