Richter Aranyanyu Díj: Dr. Tóth Erzsébet

A te kezedben van az Aranyanyuk sorsa! Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják október 30-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

 

Dr. Tóth Erzsébet

 

Dr. Tóth Erzsébet a miskolci Semmelweis Kórház Térségi Diagnosztikai Szűrőcentrumának tüdőgyógyász főorvosa. Évtizedek óta nézi a tüdőröntgeneket, mégis minden egyes esetben őt is megviseli, ha talál valamit. Mélységes megértéssel, empátiával kezeli a betegek és hozzátartozók bénultságát, mikor a diagnózist hallva nem értik, nem tudják, most mi következik, mit kell tenniük.

 

Végtelen türelme van, elképesztően precíz és alapos, mert meggyőződése, hogy a jó terápia alapja a pontos kórisme felállítása. A doktornő természetesnek tartja, hogy nem csak továbbküldi, de követi is minden paciense útját a terápiában, attól a pillanattól kezdve, mikor diagnosztizálta, akkor is, ha nem ő foglalkozik vele a továbbiakban. Feladatának tekinti, hogy a beteg ne roppanjon össze, a lelket is tartja benne és a hozzátartozókban is, ha kell.

 

"Nem azt mondja, hogy nem tud segíteni, hanem, hogy hol tud segíteni" – jellemzi őt munkatársa, és ez - nem túlzás! - az esetek többségében életmentő gesztus.

 

 

Kommentek