Richter Aranyanyu Díj: Bán Katalin

Kikből lesznek közönségdíjas Aranyanyuk? Akik kategóriájukban a legtöbb szavazatot kapják október 30-ig. Pedagógus, orvosnő, egészségügyi- és szociális szakdolgozó kategóriában tudsz leadni voksot a 16 döntősre. Ha megnézted a kisfilmeket és szavaztál kedvenceidre, biztasd ismerőseidet, barátaidat is, hogy csatlakozzanak a játékhoz, így nő az esélye annak, hogy az általad legnagyszerűbbnek vélt Aranyanyuk díjazottak legyenek.

 

Bán Katalin 

 

Bán Katalin a Máltai Szeretetszolgálat szociális munkása a monori  Tabánban. „Bánkata” fogalom a romatelep lakóinak körében, megbíznak benne, tudják, hogy mindig számíthatnak rá.  Annak idején egy fűtés, WC, szigetelés nélküli hangár épületében kezdte munkáját, nem zavarták a körülmények, tudta, hogy nagy szükség van rá.

 

Nehezen meghatározható, hogy pontosan mi is a feladata. Ha kell pótnagymama  vagy segélyt intéz, tábort szervez, tanít, lelki támaszt nyújt. Ugyanakkor szigorú és következetes. Fáradhatatlanul harcol, hogy azok érdekei is érvényesüljenek, akik nem mindig tudnak megfelelően intézkedni a hivatalok útvesztőjében. Végtelenül önzetlen és szerény, nem is értette, hogyan és miért jelölhették kollégái erre a díjra.

 

Saját tapasztalatán keresztül értette meg, mennyire fontos, hogy nehéz helyzetben legyen kihez fordulni, aki segít eligazodni az ügyintézésben, és akinek van egy-egy jó tanácsa, kedves szava.  Katalin ugyanis egyedül neveli  epilepsziás értelmi sérült lányát, az ő cseperedése közben született meg az elhatározás benne, hogy minden erejével azon lesz,  másoknak könnyebbé tegye a rögös utat.

 

Munkája és két saját gyereke mellett nevelőszülőként még 10 gyerek számára biztosított meleg otthont. Bármilyen patetikusan is hangzik, egyetlen hatékony eszköze van,  legyen szó a családjáról vagy a klienseiről, megingathatatlanul tud szeretni.

 

 

Szavazás és a többi jelölt:

http://aranyanyu.hu/dij

Kommentek