Richter Anna Díj: Az orvos kategória jelöltjei

Harmadik alkalommal is rendkívüli csapatok versenyeznek a Richter Anna Díjért. De melyik öt innovatív ötlet valósuljon meg a húszmillió forintos összdíjazású elismerésnek köszönhetően?

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória zsűridíjasain kívül az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható négy millió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van.
 

Március 14-ig megtekintheted a csapatok és projektek bemutatkozását, szavazhatsz kedvencedre, és részt vehetsz a Richter Anna Díj nyereményjátékán. 


 

Mi leszel, ha nagy leszel?


 
Csapatvezető: Dr. Balogh Enikő
 
Dr. Balogh Enikő, a szó legnemesebb értelmében „minden lében kanál” orvos. Már egyetemi évei is hihetetlenül aktívak voltak, a tanulás mellett önkénteskedett, középiskolásoknak tartott edukációs előadásokat a szervátültetésről. Ugyan még pályája elején tart, mégis számos díjjal büszkélkedhet. Enikő szerencsésnek érzi magát, hogy gyerekkora óta tudatosan készülhetett hivatására. Középiskolai látogatásai során azt tapasztalta, hogy a fiatal generáció jelentős része tanácstalan a pályaválasztást illetően. Ezekből az élményekből táplálkozva támadt az a remek ötlete, hogy bevonva az általa megismert sikeres és elismert szakembereket, kisfilmeket készítene hivatásokról, izgalmas, új megközelítésben.
 
Szavazz rá: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-4
 


Hello Termékenység Tudatosság!


 
Csapatvezető: Dr. Vesztergom Dóra
Csapattagok: Demeter Dóra, Dr. Takács Tamás, Dr. Buzder Tímea, Karafiáth-Homor Éva, Levart Bernadett
 
Magyarországon minden hatodik pár küzd meddőséggel, az elmúlt 10 évben megháromszorozódott azon páciensek száma, akik a gyermekáldás elmaradásának problémájával fordulnak orvoshoz. A Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumának csapata Dr. Vesztergom Dóra szülész-nőgyógyász, reproduktív endokrinológus, meddőségi specialista vezetésével nap mint nap találkozik olyan párokkal, akik számára gigászi küzdelemnek tűnik a gyerekvállalás. A Központban dolgozó orvosok azt tapasztalják, hogy a társadalom tudása és tudatossága a gyermekvállalással kapcsolatban nagyon hiányos. A Helló Termékenység Tudatosság! projekt képzett szakemberek segítségével főként a 20 és 30 év közötti fiatalokhoz szólna edukatív céllal, ugyanakkor érinti a közvetlenül gyermekvállalás előtt álló nőket és férfiakat is.
 
Szavazz rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-5
 


Nefelejcs – beszéljünk a demenciáról


 
Csapatvezető: Dr. Nagy Szilvia
Csapattagok: Paul Ágnes, Tóth Bálint, Chilton Flóra
 
Dr. Nagy Szilvia pszichiáter szakorvos és pszichoterapeuta, valamint filmes csapatának minden tagja közeli hozzátartozójuk által érintettek a demenciával kapcsolatban. Az idősödő társadalomban egyre nagyobb réteget képviselnek a különféle okból demenssé vált személyek. Vajon belegondoltunk már abba, hogy milyen lehet demensnek lenni? Milyen lehet elveszíteni a tájékozódó képességünket? Ahogy a múlt elvész, egyre kevesebb a kapaszkodó a jelenben is. A demencia paradoxona, hogy minél súlyosabb az állapot, a beteg annál kevésbé fogja fel, hogy mennyit romlott a szellemi képessége. Elveszíteni valakinek az általunk megismert személyiségét, nagyon fájdalmas folyamat.
 
Szavazz rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-6
 

Kommentek