Richter Anna Díj: Az egészségügyi szakdolgozó kategória jelöltjei

Harmadik alkalommal is rendkívüli csapatok versenyeznek a Richter Anna Díjért. De melyik öt innovatív ötlet valósuljon meg a húszmillió forintos összdíjazású elismerésnek köszönhetően?

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória zsűridíjasain kívül az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható négy millió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van.
 

Március 14-ig megtekintheted a csapatok és projektek bemutatkozását, szavazhatsz kedvencedre, és részt vehetsz a Richter Anna Díj nyereményjátékán. Gerincműtét testközelből


 
Csapatvezető: Schuster Barbara
Csapattagok: Varga Csilla, Dr. Tunyogi-Csapó Miklós, Dr. Márkus István, Joó István
 
Schuster Barbara 15 éve dolgozik elkötelezetten a gerincferdüléssel élő, gerincműtétre váró fiatalokért és felnőttekért. Pontosan tudja, mit élnek meg, min mennek keresztül, hiszen ő is túlesett ezen, immár tizennyolc éve. A gerinckorrekciós műtét az egyik legnagyobb orvosi beavatkozás, amit gyerekeken végeznek, évente több száz gyermeket érint. 8-12 órás időtartama valamint a műtét jellege miatt is extrém kockázatúnak számít. „Visszacsinálni” nem lehet, egy életre szól. Óriási vállalás, felelősség minden szereplő számára. Fontos lenne megmutatni ezt a speciális és egyben különleges területét az egészségügynek, amely Magyarországon világszínvonalú. Barbara és csapata a műtét előkészületeit és magát a beavatkozást mutatná meg a nagyközönségnek egy dokumentumfilm formájában.
 
Szavazz rá: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-7
 


Prehospitális Sürgősségi Kézikönyv


 
Csapatvezető: Győrik Emese Zsuzsanna
Csapattagok: Győrik Ágnes Emese
 
Győrik Emese mentőtiszt, mint megannyi munkatársa, mindig hord magánál agyonhasznált jegyzetfüzetet, lefotózott ellátási algoritmusokat a telefonjában. Mivel élete a mentőzés, angliai utazása során sem hagyhatta ki, hogy belülről is alaposan szemügyre vegyen egy mentőautót. Akkor találkozott először azzal a rendkívül hasznos, tartalmában és formájában is praktikus kézikönyvvel, ami az ottani mentőautók alapfelszereléséhez tartozik. Grafikus testvérével, Ágival elhatározták, hogy létrehozzák a kézikönyv magyar protokollnak megfelelő, formailag tökéletesített verzióját. Évek óta dolgoznak a tartalmon, de utánajártak annak is, hogy például milyen színeket érdemes használni, ami stresszhelyzetben segíti a böngészést.
 
Szavazz rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-8
 


Segítség a segítőknek


 
Csapatvezető: Könyves Ildikó
Csapattagok: Böcskei Virág, Fitos Eszter
 
Könyves Ildikó a Zala Megyei Szent Rafael Kórház védőnője, aki nem csak a kis betegek és hozzátartozóik iránt érez felelősséget, hanem tenni szeretne a mindennapi stressz és túlterheltség miatt kiégésnek kitett munkatársai jóllétéért is. A koraszülött intenzív részlegen dolgozó, a gyermekintenzív osztályon életveszélyes állapotú gyermekeket ellátó, illetve súlyosan sérült gyerekeket rehabilitáló, szabadidejükben pedig a koraszülöttmentést végző orvosok és nővérek lelki egészségének megőrzése soha nem volt még annyira aktuális, mint most, a járvány idején.
 
Szavazz rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-9
 

Kommentek