Richter Anna Díj: Az egészségügyi szakdolgozó kategória jelöltjei

Ismét valami csoda készül. Erős, kreatív, okos női vezetők csapatokat hoztak létre, és projekteket dolgoztak ki. Most pedig harcba szállnak a 4 millió forintos támogatásért, és azért, hogy az álmukat megvalósíthassák.

A 12 döntős közül kategóriánként egy győztes a zsűri által kerül kiválasztásra, de a Richter Anna Díj további egy nyertes projektjét a közönség választja ki a február 4-28-ig tartó internetes szavazáson.
Ha szívügye az oktatás és az egészségügy fejlődése, segítse szavazatával a kedvenc döntős csapatát!
 

https://www.richterannadij.hu


De lássuk csak részletesebben, hogy kik is a jelöltek, és hogy milyen remek ötlettel szeretnék jobbá tenni a környezetüket.
 
A Egészségügyi szakdolgozó kategória 3 döntőbe jutott jelöltje:
 

Főszerepben a hétköznapi hősök!


Csapatvezető: Kemenesiné Lakatos Eszter
Csapattagok: dr. Tamásné Bese Nóra, Dr. Ternai Zita, Maucháné Ligeti Nóra, Nyergesné Závodi EditA Bethesda Kórház ötszáz fős szupercsapata évente 140.000 beteg gyerekkel találkozik. A gyógyítás teljes ideje alatt szívvel-lélekkel állnak a családok mellett, támogatják őket abban, hogy a betegség legnehezebb időszaka is könnyebben elviselhető legyen. De miből meríthet erőt az, aki arra tette fel életét, hogy másokon segítsen? A testet-lelket kimerítő hivatás, mindennapi stressz, munka és magánélet összehangolása rengeteg energiát kér az egészségügyben dolgozóktól. Olykor egy-egy jó szó, egy vállveregetés életmentő lehet számukra. Eszter, a kórház ápolási igazgatója és az ő bátor, kreatív gondolkodású csapata úgy érzik, eljött az idő, hogy reflektorfénybe kerüljenek a hétköznapok szuperhősei, a Bethesda Kórház dolgozói.More happy moms


Csapatvezető: Dr. Lazáry Judit
Csapattagok: Dr. Eleméry Mónika, Dr. Kiss Szilvia, Dr. Csala Irén, Galambosi Anna, Dr. Mikó Lilla
Édesanyává válni, gyereket nevelni csodálatos dolog, az élet ajándéka. De mi van azokkal, akiket a szülés és szoptatás körüli időszak, a kimerültség, az izoláltság, a család és a szerepek teljes átalakulása lelkileg megvisel? A depresszió népbetegség, legtöbbször fiatal felnőtt korban kezdődik, a gyermeket vállaló fiatal nők különösen veszélyeztetettek. Minden tizedik kisgyermeket nevelő édesanya küzd depressziós tünetekkel, úgy, mint lehangoltság, szorongás, bűntudat, önvád, alvászavar, gondolkodási- és koncentrációzavar, fáradékonyság, étvágytalanság. Ezek tartós fennállása pszichés megbetegedésekhez vezethet, és hatást gyakorol a gyerekre, az egész családra. Sokan rossz stratégiát választanak, alkoholhoz, nyugtatóhoz nyúlnak, súlyos esetben az öngyilkosságot választják. A kisgyermekes anyák szaksegítséghez férése már a kezdetekkor számos problémába ütközik. Aki a gyermekvállalással kapcsolatos boldogságot, örömérzetet hordozó üzenetek ellenére elégedetlenséget, lehangoltságot érez, legtöbbször szégyelli negatív érzéseit és nem mer beszélni róla, félve a stigmától, „rossz anyaság” címkétől.Terápiás szabadulószoba


Csapatvezető: Németh Laura
Csapattagok: Dr. Kollárovics Nóra, Ács Adrienn, Papp Bence, Kollár Kristóf
Nehéz elképzelni, milyen lehet az, amikor gyerekünk fejébe befészkeli magát egy félelmetes gondolat, és szépen lassan átveszi az irányítást a család élete felett. Mi van, ha megbetegszem? Mi van, ha valami baj ér engem vagy családomat? Sokféle szorongást keltő, kényszeressé váló gondolat hozza magával az ezekre válaszoló rituálékat, kényszercselekvéseket. Ennek apró és egészségre ártalmatlan példáit saját életünkből is ismerhetjük, amikor például elbizonytalanodunk, hogy vajon kihúztuk-e a vasalót, és visszaszaladunk megnézni, nehogy valami baj történjen. A kényszerbeteg gyerekek életében ezek a cselekvéssorozatok egyre több időt vesznek igénybe, képtelenné téve őket és családjukat átlagos hétköznapokat élni. Aki négy-öt órát tölt esténként a fürdőszobában, az előbb-utóbb kimerül, elkésik, vagy kimarad az iskolából. A kényszeres cselekvéssorozattal töltött idő más fontos dolgoktól, a közösségi léttől, tanulástól, a családi élettől veszi el a teret. Hatékony terápiával, az egész család bevonásával sikeresen csökkenthető a kényszergondolatokkal és cselekvéssel töltött idő.

Kommentek