Richter Anna Díj: A gyógyszerész kategória jelöltjei

Harmadik alkalommal is rendkívüli csapatok versenyeznek a Richter Anna Díjért. De melyik öt innovatív ötlet valósuljon meg a húszmillió forintos összdíjazású elismerésnek köszönhetően?

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész kategória zsűridíjasain kívül az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható négy millió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van.
 

Március 14-ig megtekintheted a csapatok és projektek bemutatkozását, szavazhatsz kedvencedre, és részt vehetsz a Richter Anna Díj nyereményjátékán. 


 

Együtt dobban


 
Csapatvezető: Dr. Szerdahelyi Eszter
Csapattagok: Bocskai Zoltánné Sörös Irén, Németh Nóra, Farkas Ibolya, Almádi Zsuzsa
 
Jelenleg Magyarországon körülbelül 90.000 kisbaba születik egy évben.* A mai modernkori információáradatban nincs könnyű dolga a kismamáknak. Számtalan fórum áll rendelkezésre a tájékozódáshoz, emiatt nem egyszerű eligazodni az eltérő javaslatok között. A PregHello mobilapplikáció megszületésével egy olyan platform jött létre, ahol a fontos témakörök egy helyen megtalálhatóak és a várandósság során felmerülő kérdésekre a szakértőktől azonnali választ kaphatnak a kismamák. A tartalmak minden esetben a magyarországi rendszert és az itthoni körülményeket veszik figyelembe, beleértve az itthoni várandósgondozást, vizsgálatokat, állami támogatásokat, melyek igényléshez szükséges dokumentumok az applikáción belül is letölthetők.
 
Szavazz rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-10
 


InfokONtroll


 
Csapatvezető: Dr. Tisza Hajnalka
Csapattagok: Dr. Pomázi Anita, Sáriné Dr. Varga Ilona, Dr. Terjéki Anett, Demeter Leila
 
Dr. Tisza Hajnalka és az InfokONtroll csapata azt vallja, hogy az egészségügyi információ olyan érték, melyet feladatuk, sőt kötelességük óvni, őrizni. Ma már az ismeretek megszerzésének legfontosabb színtere az internet. A koronavírus miatt az online térbe terelt „rendelések” és az önjelölt szakértők között gyakran nehéz felismerni, melyik forrás a hiteles. Az InfokONtroll projekt színes, figyelemfelkeltő, ugyanakkor szakmailag magas színvonalú tartalmakat tervez létrehozni, melyek segítenek az interneten böngésző, laikus gyógyszerfelhasználó célközönségnek. Az erre megvalósított weboldalon az edukáció mellett gyógyszerész válaszol rovat is kialakításra kerülne. Az általuk szerkesztett szakmai anyagokat, interjúkat, videókat a közösségi oldalukon, valamint youtube csatornájukon osztanák meg.
 
Szavazz rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-11
 


Az vagy, amit megeszel


 
Csapatvezető: Dr. Nagy Éva
Csapattagok: Gál Katalin, Nyolczas Krisztina
 
Figyelemreméltó adat, hogy ma egy fej káposzta tápanyagértéke a talajromlás következtében 90%-kal kisebb a 80-as évek káposztáihoz képest*. Nagy Éva gyógyszerész hivatása mellett az egészséges életmód és környezettudatosság elkötelezett híve. Felelősségteljes patikusként a hozzáfordulók szemléletét is évek óta formálja, hogy tudatos életmóddal és táplálkozással tegyenek magukért, a betegségek megelőzéséért. A tudatos táplálkozás egyik alapja, hogy minőségi, megbízható forrásból származó élelmiszerek kerülnek az asztalunkra. Éva és csapata, köztük egy végzős humánökológus hallgatóval, kosárközösséget hoztak létre. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse a környék termelőit a vásárlókkal.
 
Szavazz rájuk: https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-12
 

Kommentek