Richter Anna Díj: A gyógyszerész kategória jelöltjei

Ismét valami csoda készül. Erős, kreatív, okos női vezetők csapatokat hoztak létre, és projekteket dolgoztak ki. Most pedig harcba szállnak a 4 millió forintos támogatásért, és azért, hogy az álmukat megvalósíthassák.

A 12 döntős közül kategóriánként egy győztes a zsűri által kerül kiválasztásra, de a Richter Anna Díj további egy nyertes projektjét a közönség választja ki a február 4-28-ig tartó internetes szavazáson.
Ha szívügye az oktatás és az egészségügy fejlődése, segítse szavazatával a kedvenc döntős csapatát!
 

https://www.richterannadij.hu


De lássuk csak részletesebben, hogy kik is a jelöltek, és hogy milyen remek ötlettel szeretnék jobbá tenni a környezetüket.
 
A GYÓGYSZERÉSZ KATEGÓRIA 3 döntőbe jutott jelöltje:
 

Kérdezz engem!


Csapatvezető: Dr. Bácskay Ildikó
Csapattagok: Dr. Gyermán Anna, Kustár Annamária, Terdik ÉvaTi tudjátok, mi mindennel fordulhattok a patikában dolgozó gyógyszerészekhez? A reklámokat nézve értitek, melyik hatóanyag mit jelent? Felmérések szerint a hónapokig orvosi időpontra várakozók kérdéseinek nagy része a gyógyszertárban azonnali megválaszolásra kerülhetne… már ha lennének erről alapvető ismereteink. A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán a középiskolai diákok körében végzett felmérés eredményeként a csapat arra jutott, hogy szükség van jól szervezett betegedukációs előadássorozat megszervezésére. A kezdeményezés mára országos programmá vált, sikeres és hiánypótló, és készen áll a fejlesztésekre. A Richter Anna Díj támogatásával általános iskolás kortól egyetemista korig országszerte zajlana az egészségműveltség oktatása. Létrejönne a „Diákbarát gyógyszertár” cím, melyet a programhoz csatlakozó gyógyszertárak kapnának.Lépésről lépésre – életmódváltás


Csapatvezető: Dr. Borsos Gizella
Csapattagok: Csetreki Jánosné, Gál Tiborné, Perei Gizella Sarolta, Perei Dorottya Klára
A minden terület felé nyitott csapatkapitány Gizella gyógyszertárat vezet, sportol, biogazdálkodik és hihetetlen empátiával támogatja a kollégáit szakmai kiteljesedésükben és mindennapjaikban. Pajzsmirigy betegsége kapcsán drasztikus életmódváltásba kezdett, először a táplálkozás, majd a mozgás területén is. Energikussága, kitartása, ebből származó jó formája nagy hatást gyakorol a körülötte élőkre, nem beszélve lelkesedéséről, amivel mindenkit magával ragad, ha jó ügyről van szó. A gyógyszertár csapata most már együtt lépdel az egészséges táplálkozás rögös, ám hamar megtérülő útján, és arra gondoltak, megpróbálják szélesebb körben is népszerűsíteni az egészséges életmódot.SzeddViddVédd 


Csapatvezető: dr. Kulcsár Nikolett
Csapattagok: dr. Kocsis Janka, Sellei Ábel
Szinte mindenki tart otthon gyógyszert, mégis kevesen tudnak arról, hogy a lejárt szavatosságú, nem beszedett készítményeket vissza kell vinni a gyógyszertárba. Családtagjainkra és környezetünkre nézve is nagy veszélyt jelent nem felhasznált gyógyszermaradékokat tartani otthon, ráadásul ezek nagyrésze helytelenül és környezetromboló módon a kommunális hulladékok között vagy a lefolyókban végzi. Janka és Niki egyetemi éveik alatt gyógyszerészhallgatóként döntöttek úgy, hogy elköteleződnek a tudatos gyógyszerhasználat részét képező gyógyszer-hulladékkezelés mellett. A Hupsa (Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete) égisze alatt szervezték első lejárt gyógyszer gyűjtésüket. Ma már mindketten dolgoznak, de lelkesedésük mit sem csökkent, így kibővült csapattal folytatták tevékenységüket, melynek fő célja széles körbe eljuttatni az üzenetet: a lejárt gyógyszereket ne dobd ki, hanem vidd vissza a patikába!

Kommentek