Rekord született Komlón: A több mint kilenc millió forintos adományból új tüdőszűrő berendezést vesz a kórház

Rekord született Komlón! A kilenc éve tartó rendezvénysorozaton még soha ennyi adomány nem gyűlt össze, mint most! Rengetegen tettek egészségükért Komlón a május 27-i Richter Egészségváros Programon, segítve ezzel a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ eszközbeszerzését. A prevenció jegyében rendezett esemény elérte célját: a komlói lakosság rendkívül aktív szerepvállalásának köszönhetően 9.304.400 forintot adtak át az intézménynek, melyet új tüdőszűrő berendezés vásárlásra fordítanak.

Komló városának lakói saját egészségük védelmében, valamint kórházuk érdekében a rendezvény hivatalos megnyitásától kezdve aktívan részt vettek az egyes programelemeken, gyűjtötték az adománypontokat.
 
Dr. Tánczos Frigyes Attila, a kórház főigazgatója elmondta, hogy már hetekkel az Egészségváros előtt hatalmas volt a készülődés a városban és a kórházban is. „Komlón és a térségben is nagyon komolyan foglalkoznak az emberek egészségük megőrzésével és aktívan részt vesznek a szervezett szűrővizsgálatokon is. A Richter Gedeon Nyrt. által ajánlott komplex program az egyik legnagyobb lehetőség arra, hogy megfelelő szűréseket és megfelelő egészségnevelést tudjunk biztosítani lakóink számára. Én azt hiszem, hogy a térségben élőket érdekli az egészségük, érdekli az, hogy minél korábban felismerhetőek legyenek a betegségek.”
 
 
Rekord született a reggeli egészségsétán, rekord számban adtak vért, összesen 137-en, és rekord összegű adomány gyűlt össze Komlón! Több mint 1400-an vettek részt az egészségsétán. Vérnyomás mérésen mintegy 900-an, a vércukor mérésen 850-en vettek részt. Volt, akinél 15.5-es vércukrot mértek, ami már túl ment a normális határértéken, így azonnali ellátásra szorult.
A csontsűrűség mérésen 314-en vettek részt, közülük a fele még soha nem vett részt ilyen szűrésen.
 


 
A díjátadó után Tánczos Frigyes Attila, a kórház főigazgatója ezt mondta: „ Nagyon sokat tett mindenki, a munkatársaink, akik itt vannak, a város lakói, mindenki, aki jelen van, nagyon köszönjük. Megmutattuk, Komló mennyivel másabb kisváros, mennyire össze tudnak fogni az emberek, mennyire fontos nekik az egészségük. Köszönjük mindenkinek, köszönjük a Richternek, és érdemes lenne átadni a vezérigazgató úrnak, hogy csak érdemes lenne ide hozni Komlóra egy kis üzemet! Nagyon köszönjük mindenkinek!”
A polgármester pedig saját bevallása szerint sem jutott szóhoz: „Nem jutok szóhoz, ez őrület. Ez csodálatos volt. Reggel a kórház igazgató úrral tippelgettünk, és bejött. Nehéz szavakat találni, Komlón van összefogás, ha van megfelelő cél. Én azt kívánom magunknak, hogy a hétköznapokba is így fogjunk össze. Köszönjük a segítséget, köszönjük a Richternek. Nekünk ez egy lehetőség volt, és mi éltünk a lehetőséggel.”
 
 
A kórház a több mint kilenc millió forintos adományból egy új tüdőszűrő berendezést vesz majd.

Kommentek