Nők Tabuk Nélkül

A 2016-os Terézanyu Pályázaton az egyéni történetek mellett azokat a történeteket is várták, melyek olyan közösségeket mutatnak be, ahol a közösség tagjai együtt, egymást támogatva teremtették meg maguknak a feltöltődést. Pápai Ildikó írása Richter Különdíj a Közösségekért elismerést kapott, és a Nők Tabuk Nélkül közösségről film is készült.

 

Pápai Ildikó: Nők, tabuk nélkül

„Én évekig nem vágytam sehová, egyszerűen nem bírtam elmenni otthonról, mert a bűntudattól már a sarokról visszafordultam volna. Majd egy kezdő tai-chi órámról lekésve, az előszoba tükör előtt döntöttem úgy, hogy klubot alapítok. Egy közösséget. Csak nőknek. Mert minden közösségben erő van. Egy női közösségben varázslatos erő. Egy olyan helyről álmodtam, ahol a megszokott rutinokból kilépve, csak magunkra figyelünk, csak egymásra fókuszálunk.

2013-ban tartottam meg az első „klubot” a nappalimban. A témafelvetés a „vágy” volt.

Mire vágyik a nő? – kérdeztem tőlük. A hozzám legközelebb álló barátnők, anyatársak jöttek el. Van köztük rádiós szerkesztő, nyelvtanár, banki felső vezető, szociális munkás, és főállású anya is, meg egy nyugdíjas. És azok a nők, akik addig zavarba jöttek attól, ha magukról kellett beszélniük, egyszeriben megnyíltak és hasonlóságuktól megrészegülten vágtak egymás szavába.

A klub célját együtt fogalmaztuk meg: életöröm fokozás.”

A teljes írás itt olvasható:

http://www.terezanyu.hu

A klubról bővebben itt olvashatsz:

https://www.facebook.com

Kommentek