Nagykőrösön folytatódott a Richter Egészségváros 10. évének rendezvénysorozata Több, mint 6 millió forint gyűlt össze

Igen nagy érdeklődés kísérte a Richter Egészségváros nagykőrösi rendezvényét. A városiak lelkesedése nap közben sem csökkent, az ingyenes szűréseken rendre sorok álltak, az előadások és tanácsadások sátrai pedig folyamatosan megteltek. A nagykőrösiek aktivitásukkal nem csak saját egészségükért, hanem intézményükért is tettek. A Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány ugyanis a helyiek lelkesedésének köszönhetően a nap végére több, mint 6 millió forintra nőtt. Az összegyűlt összegből szemészeti réslámpa beszerzését tervezi a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet.

Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő. Legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolhatja. A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára az Egészségváros programot.
 
„Nem gondoltuk volna, hogy ennyire népszerű lesz. Nyilvánvalóan mi is sokat tanultunk az évek során, például hogy mit lehet még jobban csinálni, min érdemes változtatni a lakosság igényeknek megfelelően. Azt látjuk, hogy ma már a Richter Egészségváros egy igen sikeres rendezvény, helyszínenként akár öt-hatezer ember is megfordul, a résztvevők aktív pontgyűjtésének köszönhetően pedig jelentős összeg tud összegyűlni a helyi egészségügyi intézmény, kórház javára” - fogalmazott Beke Zsuzsa, PR és kormányzati kapcsolatok vezető.
 
A kezdeményezés egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul nemcsak lakhelyükhöz közel, hanem ingyenesen is. A Program indulása óta eddig 63 városban, több, mint 150 ezren vettek részt rendezvénysorozat eseményein. Ezalatt mintegy 143 ezer szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek, a helyiek aktivitásának köszönhetően pedig közel 310 millió forint adomány gyűlt össze a résztvevő kórházak, egészségügyi intézmények javára.
 


A Richter Egészségváros június 2-án Nagykőrösön, a Deák téren reggel 9:00-17:00-ig várta az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat. Az egész napos rendezvény az egészségsétával indult. Az esemény nagyszínpadán fellépések váltották egymást, míg a több, mint 30 helyszíni sátorban előadások, tanácsadások és szűrések várták az érdeklődőket. Az egyik legnépszerűbb vizsgálat a vérnyomásmérés volt, amelyen több, mint 500-an vettek részt. A koleszterin mérésen több, mint 300-an vettek részt, közülük 138 személynél mértek normál fölötti értéket. A csontritkulással kapcsolatos tesztet több, mint 200-an töltötték ki. A Richter a Nőkért sátorban az eseményhez csatlakozott ismert személyek - Jaksity Kata, Szily Nóra, Dr. Almási Kitti, és Béres Alexandra - előadását is meghallgathatták az érdeklődök.
 
Az egészségtudatos életmódnak fontos eleme a mozgás is. A Richter Egészségváros eseményre kilátogatók BMI- és testzsír mérésen is részt vehettek, valamint a leglelkesebbek még együtt is tornázhattak Katus Attilával. A nagykőrösiek aktivitásának a nap végére meglett az eredménye, hiszen a részvételükkel nem csak saját egészségükért, hanem kórházukért is tettek. Minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypont járt. Az így összegyűlt összeg révén a Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány a rendezvény végére több, mint 6 millió forintra nőtt.
 
Tankó Ágota főigazgató mindenkinek megköszönte a segítségét, aki részt vett az előkészítésben és az egész napos rendezvény lebonyolításában
 
Az összegyűlt összegből szemészeti réslámpa beszerzését tervezi a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet.

Kommentek