Másfélmillió lépés a gyógyszerészet-történetben

A Richter Anna Díj első évadának sikerét, és a számos innovatív beérkező pályázatot látva a Richter Gedeon Nyrt. számára nem volt kérdés, hogy újra meghirdeti-e egyedülálló pályázatát. A Díjra idén is több száz projektet neveztek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén fejleszteni vágyó lelkes csapatok.

A meghirdetett négy kategória győzteseit a zsűri választja ki, de


március 8-ig a


www.richterannadij.hu


oldalon


elindult szavazással a közönségdíj sorsa a voksolók kezében van.


A projekteket bemutató videók és a pályázatokat bemutató anyagok elérhetők a fenti honlapon, ugyanakkor a következő hetekben részletesen is bemutatjuk az egyes kategóriákat, és a döntőbe jutott csapatokat.
 

Gyógyszerész kategória:


Másfélmillió lépés a gyógyszerészet-történetbenDr. Molnár Zsuzsa nemcsak gyógyszerész, de munkaidején túl is a területhez kapcsolódó különleges szenvedély fűti. Gyógyszerészet-történettel foglalkozó szakemberként a gyógyszerészet múltjának kincsesbányáit kutatja és tárja fel. Évtizedes tapasztalata azt mutatja, hogy szakembereknek és laikusoknak egyaránt izgalmas időutazás együtt felfedezni a várost, leporolni tégelyeket, névtáblákat, és izgalmas történetek részeseivé válni általuk. Zsuzsa Magyarország gyógyszerészet-történeti szempontból kiemelkedő városaiban szeretne tematikus városnéző túrákat, előadásokat szervezni, múzeumpedagógusok, szakértők bevonásával. A patikamúzeumok, műemlékpatikák sok-sok titkot rejtenek, és gyakran nem is sejtjük, hogy egy városi emlékművön olvasott név mögött gyógyszerészet- ttörténetileg is milyen érdekes életutat találhatunk. Zsuzsa különleges városnéző túrái a gyógyszerészet múltjának színes, interaktív bemutatásán keresztül elénk tárják a gyógyszerész hivatás értékeit, kalandos formában bővítik ismereteinket, és nem utolsó sorban felébresztik a gyerekek érdeklődését e szép hivatás felé. Induljunk el minél többen az erre a célra megálmodott útlevelünkkel az ország különböző pecsétlelőhelyeire, fedezzük fel Magyarországot gyógyszerészet-történeti szemmel, idegenvezetőnkkel, Molnár Zsuzsával.

Kommentek