Magyar Kémiaoktatásért Díj 2020-ban is!

Általános, közép- és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi tanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma – idén 22. alkalommal – annak érdekében, hogy támogassa és
erősítse a kémia színvonalas iskolai oktatását. A Magyar Kémiaoktatásért díj elsősorban a magyarországi kémiatanárok elismerését célozza, de a határon túli iskolákban magyar nyelven tanító kémiatanárok is javasolhatók.

RICHTER GEDEON ALAPÍTVÁNY - A MAGYAR KÉMIAOKTATÁSÉRT
2020, pályázati kiírás


 

A rangos elismerést, a személyenként 500 ezer forintos díjat a Richter Gedeon Alapít-vány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma ítéli oda olyan kémiatanároknak, akik elismerten a legtöbbet teszik a kémia iránti érdeklődés felkeltéséért, akiknek tanítványai sikeresen szerepeltek hazai és nemzetközi kémiai tanulmányi versenyeken, valamint akik jelenleg is aktív tanári tevékenységet folytatnak, mindezzel jelentős szerepet vállalva a jövő generációjának nevelésében. A Magyar Kémiaoktatásért díjra iskolaigazgatók, kollégák, egykori és jelenlegi diákok jelölhetnek tanárokat.


 

„Szeretném őszinte elismerésemet, tiszteletemet és hálámat kifejezni mindazon kiváló kémiatanároknak, akik ebben az országban (és azon túl) tevékenykednek, és akik közül évről-évre kiválasztásra kerülnek az alapítvány díjazottjai. Kérem mindazokat, akik ismerik a jelen és a jövő kiváló kémiatanárait, hogy jelöljék őket erre a díjra, hiszen nagyon is szükségük van a biztatás minden formájára, a világnak pedig rájuk...”


Prof. Dr. Szántay Csaba, a kuratórium elnöke


 

A PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSÉNEK MÓDJA


 

A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani a https://kemiaoktatasert.richter.hu portálon, az ott leírt útmutató alapján. Egy adott tanárt egy vagy több személy külön-külön, vagy közös pályázatban is felterjeszthet a díjra.


 

Határon túli tanár felterjesztése esetén kérjük, hogy egy magyarországi ajánló is szerepeljen a pályázatban.


Az adatkezelésről szóló bővebb tájékoztató az online pályázati portálon található.
Az ünnepélyes díjátadóra 2020 őszén, később megjelölendő időpontban kerül sor.

Kommentek