Idén is megrendezésre kerül a Richter Egészségváros

Májusban útra kel a Richter Egészségváros Program országjáró karavánja, 4 alkalommal várjuk az egészségükért és egyben a közösségükért is tenni akaró lakosokat.

Mindenki részvételére számítunk, mert az Egészségvárosban az egészség duplán számít! Aki eljön, és önmaga egészsége érdekében részt vesz az ingyenes szűrővizsgálatokon, részvételével egyben növeli a kórháznak szánt adományt is.
 
A Richter Egészségváros eredményei:
A Richter Egészségváros Program sorozat keretében eddig 54 helyszínen, a Richter alap felajánlását 134 ezer résztvevő összesen 142 millió Forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 54 kórház összesen 250 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.
Ez idő alatt 114 ezer szűrést végeztek el a szakemberek, amelyből 26 ezer esetben figyelmeztető értékeket mértek. A kiszűrt betegek a további teendőkről azonnali tanácsadás keretében értesültek. Figyelmeztető értékeket a szűrésen résztvevők közel egynegyedénél mértek a szakemberek. Ez az arány az országos statisztikák szerint alakul, jelentős eltérést nem tapasztaltunk.
 
A tavalyi évben rekord összegű adomány gyűlt össze:Találkozzunk idén is!


További információk:


http://www.egeszsegvaros.hu

Kommentek